Pradedama Neringos dviračių tako rekonstrukcija

Neringoje pradedama per visą  Kuršių neriją einančio dalies dviračių tako rekonstrukcija. Nuo rugpjūčio 27 d. bus visiškai uždaroma tako atkarpa nuo Nidos gyvenvietės iki Preilos, savaite vėliau - iki Pervalkos.

Ši tarptautinės svarbos Pajūrio dviračių trasos tako atkarpa buvo pirmoji atkarpa 50 kilometrų ilgio take, nutiesta daugiau nei prieš dešimtmetį. Tuomet trasa įrengta padengus kieta danga dalį vietinio kelio – žvyrkelį, jungusį Nidą su Preila ir Pervalka.

„Tai seniausia dviračių tako atkarpa, dėl kurios prastos būklės Neringos savivaldybė sulaukdavo nusiskundimų, ypač paskutiniaisiais metais, kuomet danga buvo dar labiau apgadinta miško tvarkymo darbams naudojamos sunkiasvorės technikos“, - teigė Neringos savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas.

Atlikus rekonstrukcijos darbus, dviračių takas nuo Nidos gyvenvietės iki Pervalkos sieks iki 3 metrų pločio, bus padengtas asfalto danga. Rekonstrukcijos darbus šioje atkarpoje planuojama atlikti iki gruodžio mėnesio.

„Per visą Kuršių neriją besidriekiančiame take vasaros sezono metu eismas būna itin intensyvus. Taip keliauti po Neringą pamėgo svečiai iš Lietuvos ir užsienio, todėl dėjome visas pastangas, kad rekonstrukcijos darbai būtų pradėti vykdyti vasarai besibaigiant. Prašome mūsų svečių supratingumo, ir savo keliones dviračiais po Kuršių neriją artimiausiu metu planuoti iki Pervalkos gyvenvietės“, - į kurorto lankytojus kreipėsi Neringos savivaldybės meras Antanas Vinkus.


Šiame straipsnyje: dviračių takasNeringa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kritinė Masė

Kritinė Masė portretas
Rugpjūčio 31d. penktadienį, 18:00 Klaipėdoje, prie prekybos centro Big'as, įvyks šio mėnesio dviratininkų „Kritinė masė". Parodykim valdžiai ir automobilistams, kad dviratininkai yra pilnateisiai eismo dalyviai. FaceBook: Kritinė Masė Klaipėdoje

Edas

Edas portretas
Ar jie ten visai nupušo, kad rekonstrukciją pradeda ir taką Nidos pusėje uždaro nepasibaigus sezonui? Negi negalėjo dar savaitę palaukti ir leisti poilsiautojams važinėti iš Nidos? Iš Nidos juk nėra kur dviračiu su vaikais važiuoti, net jūros legaliai neįmanoma pasiekti, nes Taikos gatvėje greitis 50kmh, o taku važiuoti draudžia pakabintas ženklas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių