Prabangios valdžios bokšto Kalėdos

Tradicijos Vilniaus savivaldybėje kruopščiai puoselėjamos. Ypač jei jos susijusios su Kalėdomis. Per jas ir papildomi atlyginimai valdininkams pažyra, ir prabangios vakarienės su muzika bei devyniais karštaisiais patiekalais organizuojamos.

Lapkritis dar nesibaigė, o savivaldybės koridoriuose jau sklando šventiniai gandai. Kalėdų vakarėlis bus? Paskalas suskubo patvirtinti pats savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas. "Aišku, kad bus! Kaip ir kiekvienais metais. Tik šįkart prieš Kalėdas, gal gruodžio 22, o gal 23 dieną."

Pernai savivaldybės tarnautojai ir tarybos nariai Kalėdas šventė prabangiame "Vilniaus vartų" klube "Pacha". Vakarėlis su salės nuoma, aptarnavimu, muzika, patiekalais ir gėrimais atsiėjo apie 40 tūkst. litų.

Tiesa, šventei nė lito neatriekta nuo miesto biudžeto. Tarnautojai už kvietimus į šventę patys turėjo susimokėti po 20–40 litų. Tačiau nė vienas dėl to nemurmėjo. Kai prieš Kalėdas išmokamas 13-as atlygis, vakarėliui keliasdešimties litų negaila.

Bet per metus Vilniaus klubų nuoma ir didžėjų paslaugos pastebimai šoktelėjo, tad G.Palucko skaičiavimu, šiemet tarnautojams vakarėlis greičiausiai kainuos apie 70–100 litų. Tikroji kaina paaiškės, kai bus pasirinkta konkreti šventės vieta ir suskaičiuotos  būtinos išlaidos. Vėl gelbės 13-as atlyginimas?
"Nu tai va, žinai..." – staiga nejaukiai pasijuto G.Paluckas.

Plačiau apie tai skaitykite rytojaus dienraštyje „Vilniaus diena“


Šiame straipsnyje: kalėdos 2008

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių