Prabangiam visureigiui taisyklės negalioja

Palikti automobilius ties pėsčiųjų perėjomis kai kuriems vairuotojams tapo kone įprastu reiškiniu. Tai ypač dažnai galioja prašmatnias transporto priemones vairuojantiems piliečiams.

Antradienio vakarą panaši situacija atsitiktinai užfiksuota Kęstučio gatvėje. Atrodo, stebėtis jau nebėra kuo, jei ne dar vienas kuriozas. „Volvo" markės visureigis ne tik paliktas pačioje perėjoje ant ją žyminčių baltų linijų ir ryškaus raudono fono, bet ir atgręžtas eismui priešinga kryptimi.

Dažnas vairuotojas, matydamas netvarką gatvėse, paklaustų, kas tokiems veikėjams išduoda teises, tačiau šįkart kyla ir daugiau ironiškų minčių. Kelių eismo taisyklės draudžia statyti transporto priemones gatvėse ties pėsčiųjų perėjomis ir penki metrai iki jų, o juo labiau nevalia tai daryti atriedėjus prieš eismą.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse rašoma: stovėjimas pėsčiųjų perėjose ir arčiau kaip penki metrai prieš jas užtraukia baudą nuo 40 iki 80 litų, o kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas vairuotojams gali atsieiti nuo 50 iki 100 litų. 


Šiame straipsnyje: autochuliganas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių