Potvynio zonoje dirba kariuomenės ir PGT pajėgos

Potvynio zonoje žmonėms vis dar teikiama pagalba. Ketvirtadienį potvynio teritorijoje transporteris aplankė Plaušvarių, Nausėdų, Vičių ir Kucių kaimų gyventojai

Nuo šių metų potvynio pradžios vienas Lietuvos Kariuomenės karinis transporteris PTS-M yra dislokuotas VSAT Pagėgių rinktinės teritorijoje. Juo tris kartus  pasinaudota teikiant būtinąją pagalbą potvynio teritorijos gyventojams. Štai šių metų kovo 14 d.  iš gyventojų buvo gauti prašymai, kad būtų atgabenti sunkiasvoriai kroviniai. Tąkart potvynio teritorijoje aplankyti Plaušvarių, Nausėdų, Vičių ir Kucių kaimų gyventojai.

Jiems atvežta daugiau kaip 2 tonos miltų, 7 buitiniai dujų balionai, skysto kuro, medikamentų, maisto produktų ir kitų namų apyvokos daiktų. Be to, gyventojai galėjo trumpam išvykti iš teritorijos, kad įsigytų  prekių, apmokėtų sąskaitas, aplankytų artimuosius. Ši operacija buvo planinė, jai tinkamai pasiruošta.

Nors potvynio teritorijoje vandens lygis yra smarkiai nukritęs, tačiau dėl prasidėjusio ar pakibusio ledo (sausledžio) ir vandens išgraužų kai kuriose kelio atkarpose gyventojai negali saugiai išvykti iš namų nei  lengvuoju, nei didesnio važumo transportu. Todėl gelbėtojai primena gyventojams, kad potvynio teritorija keliauti nėra saugu: galima įlūžti, susižaloti ar sugadinti transporto priemones. O jei nutiko nelaimė, būtina skambinti Bendrojo pagalbos centro telefonu 112.


Šiame straipsnyje: potvynistarnybospagalba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių