Potvyniai senamiesčio nebeskandins

Kaskart smarkesnio lietaus užtvindoma Vilniaus Pylimo gatvė sulaukė remonto. Atnaujinta ir praplatinta lietaus surinkimo kanalizacija turėtų greičiau surinkti vandenį, o pakeistas gatvės asfaltas pradžiuginti vairuotojus.

Dėl avarinės būklės šulinių remonto darbų Pylimo gatvės dalyje tarp J. Basanavičiaus ir K. Kalinausko gatvių vykstantys remonto darbai visiškai baigti turėtų būti gruodžio 16-ąją. Nors autobusų ir troleibusų maršrutai nesikeis, vairuotojams rekomenduojama pasirinkti kitą maršrutą ir darbų zoną apvažiuoti Naugarduko, Algirdo ir K. Kalinausko gatvėmis.

„Remonto darbai reikalingi ne tik dangos atnaujinimui, bet vandens surinkimo kanalizacijos platinimui“, - portalui teigė Infrastruktūros projektų skyriaus Eksploatacijos poskyrio vedėjas Povilas Stelmokas.

Pašnekovo teigimu, Pylimo gatvės gyventojus ir įmonių savininkus kankinantys nuolatiniai potvyniai turėtų sumažėti, nes po remonto vanduo bus surenkamas daug greičiau. „Jei darbai vyks sklandžiai ir gamta neiškrės netikėtumų tikimės, kad remonto darbus šioje dalyje baigsime iki gruodžio vidurio. Tai bus paskutinis Pylimo gatvės rekonstrukcijos etapas šiais metais“, - sakė P. Stelmokas, pažadėdamas, kitais metais vienos judriausių sostinės gatvių rekonstrukcija bus tęsiama.

„Dėl intensyvaus eismo gatvė rekonstruojama dalimis. Šiais metais sutvarkėme dalį nuo autobusų stoties iki buvusio Lietuvos kino teatro ir tikimės baigti remontuoti atkarpą iki Kalinausko gatvės“, - pasakojo Infrastruktūros projektų skyriaus Eksploatacijos poskyrio vedėjas.

Jo teigimu, Pylimo gatvės atkarpos remonto darbai turėtų kainuoti apie 250 tūkst. litų. „Sąmata nėra didelė, nes nededami bortai, netiesiami inžineriniai tinklai“, - portalui sakė savivaldybės atstovas.

Portalo kalbinti Pylimo gatvėje triūsiantys darbininkai pasakojo dažnai siurbiantys medžių lapus iš kanalizacijos šulinių. „Jei remontas pavyks, ir mums darbo bus mažiau, ir potvynių turėtų sumažėti“, - atviravo dirbantys vyrai.


Šiame straipsnyje: pylimo,gatvė,potvynis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių