Politikų rožinės svajonės – už Klaipėdos biudžeto kraštų

Uostamiesčio politikai ne tik išsamiai išanalizavo šių metų miesto biudžeto projektą, bet jau numatė ir tai, kur panaudos pinigus, jei jų pavyks surinkti daugiau nei planuojama.

Rožinių svajonių sąrašas – taip Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje jo pirmininkas Rimantas Taraškevičius  ketvirtadienį įvardijo visus pasiūlymus, kuriuos pateikė miesto tarybos nariai, tačiau jų įgyvendinimui biudžete pinigų nėra.

Planuojama, kad šiemet į miesto biudžetą bus surinkta beveik 370 mln. litų, o išleista – apie 381 mln. litų.

Politikai neturėjo priekaištų biudžeto pinigus skirsčiusiems valdininkams, tačiau įvardijo nemažai darbų, kuriems lėšų dar reikia. „Visus pasiūlymus surašysime, bet jie bus už brūkšnio. Tai reiškia, kad pasiūlymus vėl bus galima prisiminti po pusmečio, jei miesto biudžete bus viršplaninių pajamų ir jas bus galima perskirstyti“, - teigė R.Taraškevičius.

Nemažai miesto tarybos narių pageidavo, kad viršplaninės biudžeto pajamos pirmiausia būtų skirtos pakeisti darželių langus.

Iki šiol aštuoniose ikimokyklinio ugdymo įstaigose langai dar nėra pakeisti, pro juos košia vėjas.

Biudžeto projekte numatyta lėšų pakeisti dviejų darželių langus, o kitoms įstaigoms eilė ateis tada, jei miesto iždo pajamos viršys prognozes.

Dar vienas siūlymas – sutvarkyti švietimo įstaigų, kur padėtis blogiausia, aplinkos apšvietimą. Tačiau, anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės, pirmiausia reikia patikrinti visų švietimo įstaigų aplinkos apšvietimą, įvertinti, kur jis blogiausias, parengti programą, kurioje ir būtų numatyta, kada ir kur gali prasidėti darbai.

Tarp rožinių pageidavimų, likusių už brūkšnio yra ir Strateginės plėtros komiteto pasiūlymas miesto biudžete numatyti 10 tūkst. litų. Jie esą turėtų būti skirti Mažosios Lietuvos istorijos muziejui, o ši įstaiga privalėtų pasirūpinti, kad būtų pagaminta ir pakabinta Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 90-osios metinėms skirta atminimo lenta.

Politikai taip pat pasiūlė numatyti, kad jei miesto biudžete bus viršplaninių lėšų, visose valdiškose įstaigose, kurių darbuotojams atlyginimai mokami iš savivaldybės iždo, atkurti darbo užmokesčio fondą, kuris dabar yra į proc. sumažintas.

Miesto taryboje šiųmetis biudžetas turėtų būti patvirtintas kitą savaitę – vasario 28 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neblogos pareigos

neblogos pareigos portretas
rožinių minčių komiteto pirmininkas. Ir ką jūs visi jam padarysite? NiekoDDDD

lentą

lentą portretas
tai ypač svarbu pakabinti, kai daugelis vos galą su galu suduria :)

Usninukas

Usninukas portretas
Įdomu ar buvo patenkintas pasiūlymas pasididinti algas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių