Iš politikų atims popierių

Jau nuo rugsėjo Kauno miesto savivaldybės taryboje ketinama atsisakyti popierinių dokumentų. Tarybos sekretorius Dainius Ratkelis apie tai atostogaujantiems politikams priminė trumposiomis žinutėmis.  

D.Ratkelis sakė, kad atsisakyti popierinių tarybos sprendimų projektų ir aiškinamosios medžiagos pasiūlė meras Andrius Kupčinskas. „Galbūt  vyresniems bus sunku atsisakyti popierinių dokumentų, tačiau ne mes pirmieji tai padarysime", - sakė tarybos sekretorius.  

Norint atsisakyti popierinių dokumentų, reikės pakeisti tarybos darbo reglamentą.

Dokumentų skyriaus vedėja Aldona Sluškonienė mano, kad tarybos nariai turės priprasti prie elektroninių dokumentų. „Visiems nupirkti nešiojami kompiuteriai, kuriais gali naudotis dokumentų skaitymui. Manau, kad iš pradžių tarybos sprendimų projektus vis tiek spausdinsime. Visiškai atsisakyti popieriau galėsime, kai pradės veikti elektroninis parašas", - sakė A.Sluškonienė. Anot jos, daugelis tarybos narių po posėdžių popierinius dokumentus išmeta.   

Bendrojo skyriaus vyresnysis specialistas Zigmas Kubilskis teigė, kad vienam tarybos posėdžiui reikia mažiausiai 5000 lapų arba dešimt A-4 formato lapų pakuočių.

„Kartais popieriaus reikia ir kelis kartus daugiau, pavyzdžiui, kai rengiamas biudžeto projektas. Tuomet popierių skaičiuoju ne pakuotėmis, bet dėžėmis", - teigė Z.Kubilskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių