Politikams klaipėdiečių nuomonė – neįdomi

Iniciatyvą pirmą kartą Klaipėdoje surengti visuotinę gyventojų apklausą sužlugdė miesto politikai, nes jiems nepatiko klausimai, kurie būtų užduoti klaipėdiečiams.

Iniciatyvinė aštuonių miesto tarybos narių grupė, pasitelkusi į pagalbą mokslininkus, metus rengė apklausos klausimyną, kurį ketvirtadienį pateikė svarstyti kitiems Klaipėdą valdantiems politikams.

Numatyta, kad apklausoje bus devyni klausimai: kaip turi vadintis upė, tekanti per Klaipėdą, ar reikia atstatyti pilį Klaipėdos piliavietėje, ar reikalingas turgus Klaipėdos senamiestyje, ką daryti su turgumi Klaipėdos senamiestyje, ar leisti lengvųjų automobilių eismą Tiltų gatve, ar riboti automobilių skaičių Klaipėdoje, ar daugiabučių namų gyventojai turėtų patys tvarkytis savo kiemą, kaip tvarkyti Atgimimo aikštę, ar gyventojai pritaria suskystintųjų gamtinių dujų terminalo įrengimo Klaipėdos uoste.

Gyventojų apklausos rezultatai būtų patariamojo pobūdžio – į juos esą politikai atsižvelgtų priimdami atitinkamus sprendimus. Apklausą buvo numatyta organizuoti rugsėjo 17-28 dienomis.

Tačiau visuotinė gyventojų apklausa, kuri būtų buvusi ir pirmoji Lietuvoje, neįvyks, nes tokią iniciatyvą palaikė tik 10 iš 27 miesto tarybos posėdyje dalyvavusių politikų.

Pagrindinė priežastis – daugumai politikų nepatiko apklausos klausimai. „Jausmas tikrai dvejopas, nes klausimynas kelia abejonių. Pavyzdžiui, jei gyventojai atsakys, kad reikia riboti automobilių skaičių Klaipėdoje, kaip mes jį ribosime? Arba kodėl gyventojai turi nuspręsti, ar upė turi vadintis Dane ar Dange, juk tai lituanistų reikalas“, - nuomonę reiškė Vygantas Vareikis.

Kiti politikai klausimams taip pat žėrė priekaištų, nes jie esą yra beprasmiai, todėl pasiūlyta juos peržiūrėti.

„Galiu aiškiai pasakyti, jog klausimus iš klausimyno galite tik išbraukti, bet jo papildyti naujais negalima“, - paaiškino apklausos organizavimo iniciatyvinės grupės vadovas, Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Tai išgirdę politikai ir balsavo nepalankiai. „Dar kartą pademonstravome, kad tai, ką rašėme savo rinkimų programose, jog atsiklausime gyventojų nuomonės, yra nieko verta. Gaila, kad metai darbo su mokslininkais nuėjo veltui“, - apmaudo neslėpė A.Šulcas.

 


Šiame straipsnyje: Klaipėdos miesto taryba

NAUJAUSI KOMENTARAI

vaiva

vaiva portretas
Klausimai išties juokingi- darželinukų lygio. Ir jei tik tokius klausimus per visus metus tesugebėjo išspausti, tai koks šitų ale mokslininkų ir politikų IQ ?

Kas Kas

Kas Kas portretas
Politikieriai, o jau tikrai ne politikai ir ne =moni7 atstovai...

klausimai geri

klausimai geri portretas
klausimai tokiose apklausosem ir turi būti paprasti
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių