Politikai ir savivaldybė nesutaria dėl rinkliavos

Aistros dėl mokamo stovėjimo kiemuose, esančiuose centrinėje uostamiesčio dalyje, nerimsta. Nors rinkliava juose turi būti pradėta rinkti nuo sausio 1 dienos, pasiūlymai, kaip patobulinti tvarką plūsta.

Numatė lengvatas verslininkams

Dėl mokesčių už automobilių stovėjimą rinkimo daugiabučių namų kiemuose, esančiuose centrinėje miesto dalyje, nuomonės išsiskyrė.

Klaipėdos savivaldybės administracija miesto tarybai teiks projektą, kuriame minėtoje teritorijoje įsikūrusiems verslininkams numatomos tokios pat lengvatos kaip ir gyventojams.

Juridiniams asmenims, kurie turi patalpas, priklausančias nuosavybės teise, leidimas metams statyti pirmam automobiliui kainuotų 5 litus, antram – 100 ar 250 litų priklausomai nuo zonos.

Suskaičiuota, kad centrinėje miesto dalyje iš viso yra per 800 juridinių asmenų.

„Tarybos pavedimą įvykdėme, parengėme sprendimo projektą ir teiksime jį svarstyti. Sprendimas dėl rinkliavos yra priimtas ir manome, kad jis pradėti galio nuo nustatytos datos“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė.

Gyventojams reikia laiko

Savo pasiūlymus dėl rinkliavos už automobilių stovėjimo kiemuose tvarkos taip pat pateikė tarybos nariai Rimantas Taraškevičius ir Lilija Petraitienė.

Buvęs miesto meras siūlo nukelti rinkliavos įsigaliojimo terminą.

Mokestį už automobilių stovėjimą daugiabučių namų kiemuose, esančiuose centrinėje miesto dalyje, pradėti rinkti ne nuo sausio 1, o nuo liepos 1 dienos.

„Per šį laiką gyventojai galėtų įsiteisinti savo kiemus ir tapti jų šeimininkais. Padaryti taip, kad kiemas priklausytų tik jiems. Kol vyko diskusijos, gyventojai tuo nelabai rūpinosi. Manė, kad gal kiemuose rinkliava nebus renkama“, – komentavo R.Taraškevičius.

Pasak tarybos nario, senamiesčio gyventojai turi daug galimybių prisiskirti kiemus prie daugiabučio namo. Šiai zonai yra parengti detalieji planai.

„Reikia duoti laiko, kad gyventojai susivoktų ir susitvarkytų. Siūliau tvarkos įsigaliojimo terminą nukelti metams, bet koalicijos partneriai pasiūlė sutrumpinti iki pusmečio. Gal žmonės per šį laiką galės įsiteisinti kiemus ir kils mažiau nepasitenkinimo“, – aiškino R.Taraškevičius.

L.Petraitienė siūlo, kad rinkliava nebūtų renkama daugiabučių namų kiemuose, nesvarbu, ar jie įteisintas, ar valstybinė žemė.

„Siūlau kiemų neapmokestinti, kol nėra įrengta papildomų aikštelių. Mokestį rinkti tik aikštelėse, gatvėse“, – aiškino tarybos narė.

Klausimas – politinis

Anot J.Simonavičiūtės, tai, jog tarybos nariai parengė atskirus sprendimo projektus su pasiūlymais rodo, kad šis klausimas yra politinis.

„Patvirtinta tvarka viską reglamentavo. Gal tarybos nariai, priimdami sprendimą, nelabai įsigilino“, – komentavo direktorė.

J.Simonavičiūtės teigimu, rinkliavos už automobilių stovėjimą tvarkoje nėra sąvokos „kiemas“. Ją visi turi tik mintyje.

„Kalba eina tik apie valstybinę žemę, kuri nėra sutvarkyta, įregistruota. Kiemai, kurie yra įregistruoti, priklauso žmonėms ir juose joks mokestis nebus renkamas“, – pabrėžė direktorė.

Kokius pakeitimus dėl rinkliavos už automobilių stovėjimą tvarkos priimti, kitą ketvirtadienį turės apsispręsti miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Patarimas - visi kas nori centre nemokamai laikyti automobilius, gali statyti juos Klaipedos miesto savivaldybes aiksteleje. Ivaziavimas is Vytauto gatves.

Gudru

Gudru portretas
Ką gi klaipėdiečiai, įsiregistruokite kiemus (žemę) prie savo daugiaukščių namų, nereikės mokėti už mašinų statymą...Tik neužmirškite, kad tada šiuo kiemu rūpinsitės patys- asfaltuosite, šalygatvius tvarkysite, sniegą valysite ir kt. už savo pinigus, nes to savivaldybė jums nedarys, nes ne jiems tas kiemas priklausys.Manau, tai gudrus savivaldybės administracijos noras visas tas išlaidas ir rūpesčius perkelti gyventojams. O tai pastoviai gauna kritikos dėl neišasfaltuotų, nenuvalytų kiemų, netvarkos, o ir lėšų sutaupys.Gudru...

rommas

rommas portretas
kongai,jei dar liko bent lašelis blaivaus proto,panaikink visus auto apmokestinimus mieste ir problema bus išspresta,leisk važiuoti Tiltų g.visiems auto ir mažiau bus deginama benzino bei teršiamas oras,mažiau bus kamščių .Juk Klaipėdoj yra tik 3 pagrindinės gatvės,o jūs 1 uždarote,auto važinėja aplinkui,tai ir tarša,ir žmonems reikia daugiau pinigų išleisti kurui....Liberalai jūs ar ne liberalai,leiskit miestui gyventi,leiskit,leiskit...,o jums tik kaip kokiems BOLŠEVIKAMS tik norisi DRAUSTI ir DRAUSTI...Pinigus galima į biudžetą susirinkt ir kitom priemonėm,tyliai ir neerzinant žmonių.ATSIKVOŠĖKIT....
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    2
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    3
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

  • Įsiutino įžūlumas: taromatą pavertė šiukšlynu
    Įsiutino įžūlumas: taromatą pavertė šiukšlynu

    Vienoje Klaipėdos rajone esančioje parduotuvėje veikiantis taromatas keisto piliečio pastangomis virto šiukšlynu. Net ir ne kartą viešai gėdintas gyventojas vis tiek velka šiukšles iš savo namų ir krauna į keli...

    6
  • Klemiškės autobusų stotelėje – išdaužtas stiklas: dar vienas paauglių vandalizmo atvejis?
    Klemiškės autobusų stotelėje – išdaužtas stiklas: dar vienas paauglių vandalizmo atvejis?

    Kažkas išdaužė Klemiškės autobusų stotelės paviljono stiklą. Manoma, kad tai – dar vienas paauglių vandalizmo atvejis. Kol kas bendruomenės nariai niekur dėl to nesikreipė, tačiau jaučiasi nesaugūs, kadangi panašūs įv...

    3
  • Klaipėdos centre elgetaujanti moteris baudžiama nebus?
    Klaipėdos centre elgetaujanti moteris baudžiama nebus?

    Herkaus Manto gatvėje dažnai pastebima elgetaujanti moteris, veikiausiai benamė. Klaipėdiečiai ją matė dar žiemą, tiesiog sėdinčią ant šalto grindinio prie vieno restorano, o šalia jos – dubenėlį, į kurį praeiviai įmesdavo ...

    13
  • Varžytuvės dėl darbo Klaipėdos rinkimų komisijose
    Varžytuvės dėl darbo Klaipėdos rinkimų komisijose

    Iki Lietuvos prezidento rinkimų pirmojo turo likus mėnesiui, pageidaujančiųjų dirbti rinkimų komisijose daugiau nei reikia. Nors Klaipėdoje rinkimų apylinkių komisijų komandos – per puspenkto šimto žmonių – jau suformuotos, kasdi...

    5
Daugiau straipsnių