Politikai 200 tūkst. litų apkarpė paramą „Žalgiriui“

Miesto politikai nusprendė dar kartą apkarpyti finansinę paramą „Žalgiriui“ ir iš žadėtos 2 mln. litų sumos nukirpo 200 tūkst. litų. Dėl tarybos narių nesutarimų klubas galėjo likti visai be finansinės paramos.

Tarybos posėdyje buvo nuspręsta iš 2 mln. litų sumos, kurią numatyta skirti „Žalgiriui“ iš kitų metų miesto biudžeto, 200 tūkst. litų atseikėti Kauno sporto halei. Komanda skolinga halei už įvykusias rungtynes.

Pasak klubo direktoriaus Pauliaus Motiejūno, pernai savivaldybė specialiai halės nuomai skyrė 250 tūkst. litų. Šiemet šią sumą nuspręsta paimti iš bendros sumos, skiriamos klubui paremti.

Pasižadėjusi trejus metus iš eilės vyrų krepšinio komandą „Žalgiris“ paremti 5 mln. litų suma, praėjusiame posėdyje taryba nutarė numatyti kitų metų biudžeto projekte 2 mln. litų sumą „Žalgiriui“ paremti.

Nedaug trūko, kad Kaune aistringai palaikoma legendinė vyrų krepšinio komanda būtų likusi be pinigų, nes tarybos posėdyje politikų ambicijos užgožė svarstomo klausimo esmę. Tarybos nariai susiginčijo, kiek pinigų skirti skoloms už halės nuomą padengti.

Biudžeto ir finansų komitetas siūlė šiam tikslui nuo „Žalgiriui“ skirtos paramos atkirpti 100 tūkst. litų. „Jeigu halei dabar reikia apie 200 tūkst. litų, tiek ir skirkime. Juk tai mūsų įstaiga, negi versime ją klimpti į skolas“, - ginti halės pozicijų stojo socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas. Tokią sumą skoloms už halės nuomą padengti siūlė trys tarybos komitetai.

Negalėdami susitarti dėl sumos, po ilgų ginčų politikai nepatvirtino viešosios įstaigos „Krepšinio perspektyvos“ 2009-2010 m. veiklos ir lėšų panaudojimo programos.

Tokia politikų pozicija nustebino P.Motiejūną. „Neturiu ką pasakyti. Jau pradėtos derybos su banku dėl paskolos ėmimo, o kol nepatvirtinta „Krepšinio perspektyvų“ programa, pinigų pasiskolinti negalėsime“, - neslėpė nerimo klubo vadovas. Jis kreipėsi į tarybos narius, prašydamas dar kartą grįžti prie klausimo svarstymo.

Kai kurie miesto nevengė priekaištauti konservatoriui Marijui Paneriui. „Ciniškas vieno jūsų frakcijos nario elgesys sugriovė balsavimą ir privertė „Žalgirį“ ištiesta ranka prašyti pakartotinio balsavimo“, - replikavo liberalcentristas Arvydas Garbaravičius. Netinkamu elgesiu ir nekultūringomis manieromis jį kaltino ir kiti tarybos nariai.

„Ar aš arogantiškas? Galiu atsiprašyti“, - suskubo taisyti situaciją į „Žalgirio“ valdybą deleguotas politikas.

Antrą kartą svarstydami klausimą politikai pagaliau patvirtino „Krepšinio perspektyvų“ veiklos ir lėšų panaudojimo programą, kurioje numatyta už halės nuomą sumokėti 200 tūkst. litų.

Pasak P.Motiejūno, klubas pageidavo, kad kuo didesnė suma liktų „Žalgiriui. „Su hale mus sieja verslo santykiai. Dėl skolų derinamės su jais ir visada tariamės dėl mums palankesnių sąlygų. Dabar iš banko galėsime skolintis tik 1,8 mln. litų“, - apgailestavo „Žalgirio“ vadovas. Jo teigimu, komanda už varžybas halei yra skolinga apie 30 tūkst. litų. Dar apie 90 tūkst. nesumokėta už reklamą.

1,8 mln. litų sumą savivaldybė sumokės, kai bus suformuotas ir patvirtintas kitų metų biudžetas. Svarstant jo projektą bus apsispręsta dėl likusios paramos „Žalgiriui“ dalies. Savivaldybė greičiausiai netesės pažado remti klubą 5 mln. litų. Neoficialiai užsimenama apie 4 mln. litų sumą. 


Šiame straipsnyje: žalgirio biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių