Politiką M. Žilį iš laipynių išpainiojo etikos sargai

Etikos sargai išskalbė jauniausio miesto tarybos nario Mindaugo Žilio mundurą.

Neradusi pakankamai įrodymų, kad jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus, vakar Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nutraukė tyrimą.

Į VTEK kreipėsi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Taip pasielgti jį paskatino klaipėdiečiai, suabejoję, ar M.Žilys nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

Uostamiesčio vadovas VTEK nurodė, jog Klaipėdos savivaldybės tarybos narys M.Žilys 2011-2012 metais dalyvavo svarstant klausimus ir priimant sprendimus dėl bendrovės „Poilsio parkas“ likvidavimo, turto perdavimo Klaipėdos miesto kūno kultūros ir rekreacijos centrui bei rinkliavos dydžio nustatymo atrakcionų (laipynių) parko veiklai Poilsio parke.

Meras taip pat pateikė informaciją, kad M.Žilys yra Klaipėdos poilsio parke pramogas ir laipynių veiklą vykdančios bendrovės „Nuotykių parkas KAR KAR“ akcininkas ir direktorius.

„Komisija nusprendė nutraukti tyrimą. Ji nekonstatavo nei pažeidimo arba pažeidimo. Tyrimą nutraukti nuspręstą nesant pakankamai duomenų asmens veikos teisiniam vertinimui“, - teigė VTEK vyresnioji specialistė Ieva Petrokaitė.

Tačiau VTEK rekomenduos M.Žiliui teisės aktų nustatyta tvarka ir priemonėmis elgtis taip, kad nekiltų net menkiausių abejonių, kad viešųjų ir privačių interesų konfliktas yra.

„Konkursas įrengti laipynes vyko viešai, galėjo bet kas prieiti prie šitos informacijos. Todėl buvau tikras 100 procentų, kad nieko nesumaišiau ir ateityje neketinu supainioti“, - VTEK sprendimą lakoniškai komentavo M.Žilys.

Sprendimas per mėnesį dar gali būti skundžiamas teismui, tačiau tai padaryti gali tik pats M.Žilys.


Šiame straipsnyje: Mindaugas Žilysetikos sargai

NAUJAUSI KOMENTARAI

zapatdlou

zapatdlou portretas
...tai nieko kito ir nesitikėjau...

tai gi...

tai gi... portretas
"Iš serijos" : "jis ne vagis, tačiau ateityje siūloma jam nebevogti" - jei nepažeidė, tai kodėl ateityje pataria vengti. Juk patys konstatavo, kad niekas nebuvo pažeista... O gal buvo, bet tik stogai suveikė...

yra tokia daina

yra tokia daina portretas
tu mero paklausk...tau meras atsakys...galvojau,kad už taraškų blogesnio nėra,-apsirikau
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių