Policininkas darbe sutiko jį sumušusį chuliganą

Du įžūlūs mušeikos ir viešosios tvarkos pažeidėjai tik po trečio savo išpuolio pakliuvo į policijos įstaigą, kur dirba nuo vieno iš jų nukentėjęs pareigūnas.

Ketvirtadienio įvykių virtinė, susijusi su dviem įžūliais gatvės chuliganais nustebino net ir daug ko mačiusius policijos pareigūnus. Teisėsaugininkai pripažįsta, kad tiek daug sutapimų jų darbe retai tepasitaiko.

Dvidešimtmetis M.M. ir dvejais metais jaunesnis M.B. ilgokai siautėjo niekieno netramdomi, kol galiausiai priėjo liepto galą ten, kur turbūt mažiausiai tikėjosi. Paaiškėjo, kad dar sulaikymo išvakarėse jie sumušė policijos pareigūną, kitą dieną visuomeniniame transporte užpuolė ir apspardė bei užgauliojo niekuo dėtą keleivę, o galop buvo sučiupti Senamiestyje už tai, kad vartojo svaigalus ir kabinėjosi prie žmonių.

Ketvirtadienį apie pietus Kauno policijos budėtojams buvo pranešta apie Senamiestyje alkoholinius gėrimus vartojančius ir prie praeivių besikabinėjančius du jaunuolius. Nuvykę į nurodytą vietą, pareigūnai netruko pastebėti netoli Katedros šlitinėjančius gerokai įkaušusius ir įžūliai besielgiančius veikėjus.

Patruliai nutarė juodu sulaikyti ir pristatyti į Centro policijos komisariatą, į kurio prižiūrimas valdas ir patenka minėta Senamiesčio dalis. Besodinant aršius išsišokėlius į tarnybinį policijos automobilį, prie pareigūnų priėjo mergina, kuri pareiškė, kad prieš kelias akimirkas drauge su minėtais chuliganais važiavo maršrutiniu mikroautobusu ir ten buvo sumušta.

Tai buvo dar vienas rimtas pretekstas, dėl ko sulaikytieji neišvengiamai turi vykti „viešnagės“ į policijos įstaigą. 23 metų amžiaus nukentėjusioji pasakojo, kad neblaivūs chuliganai maršrutiniame mikroautobuse iš pradžių ją be jokios dingsties ėmė užgaulioti žodžiais, o vėliau perėjo ir prie veiksmų. Keleivė buvo apspardyta, o vienas iš mušeikų mėgino jai suduoti ir kumščiu, bet į pastarąjį smūgį mergina spėjusi sureaguoti ir jo išvengusi.

Mergina išsigando, kad išlipus Jonavos gatvėje, su ja gali būti susidorota. Apie incidentą ji pranešė draugui, kuris atvyko į nelaimės vietą. Tai buvo visiškas sutapimas, kad porai einant Senamiesčiu, jie kaip tik tą akimirką pastebėjo policijos pareigūnus, besodinančius į savo automobilį tuos pačius du niekdarius.

Taigi įtariamieji chuliganai vienu sykiu užsidirbo du grubius viešosios tvarkos pažeidimus, dėl kurių jau netrukus jiems sužvango Centro policijos komisariato laikinojo sulaikymo kameros grotos.

Atrodytų, kad to turėtų jau pakakti, bet tikriausiai net ir patys išsišokėliai nenutuokė, kad jų „nuotykiai“ toli gražu nesibaigė. Centro policijos komisariato patalpose juodu visiškai atsitiktinai atpažino čia tarnybą einantis pareigūnas. 26 metų amžiaus Operatyvaus valdymo poskyrio postinis aiškiai parodė į dvidešimtmetį M.M. ir pareiškė, kad šis dar trečiadienį vėlai vakare, apie 23 val., buvo jį užpuolęs.

Pareigūnas paaiškino, kad tąkart Petrašiūnuose, Naglio gatvėje, ties 4 numeriu pažymėtu namu, nepažįstamas jaunuolis jį išplūdo, pažėrė šūsnį grasinimų, o galiausiai ranka sudavė į veidą. Nuo smarkaus smūgio, jaunam vyrui buvo prakirsta lūpa. Tiesa, incidento metu pareigūnas buvo neuniformuotas ir ne darbo metu. Iškart po to chuliganas su jį lydėjusių bendrų gauja pasišalino. Tik ketvirtadienį popiet tapo aišku, kad tai buvo tas pats M.M.

Centro policijos komisariate vienam iš sulaikytųjų nustatytas sunkus girtumo laipsnis, o antrajam - vidutinis. M.M. papūtus į alkoholio matuoklį, šis parodė 2,53 promilės alkoholio, o jo jaunesniojo bendrininko M.B. organizme aptikta 1,6 promilės.

Abu įtariamieji sulaikyti 48 valandoms. Pareigūnai ketina artimiausiu metu nuspręsti, ar kreiptis į teismą su prašymu leisti juodu suimti.

Beje, abu jaunuoliai teisėsaugininkams jau gerai pažįstami. Anksčiau jie po porą sykių teisti už vagystes ir viešosios tvarkos pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių