Policininkai surengė klaipėdiečiams šventę

Angelų sargų dienos renginiai Klaipėdos Atgimimo aikštėje penktadienio vidurdienį uostamiesčio gyvenimą padarė spalvingesniu ir privertė patikėti, kad policininkai yra veikiau draugai nei baudėjai.

Pučiamųjų orkestras, policijos kapelionas, miesto bei policijos vadai, pakiliai nusiteikę pareigūnai – visa tai penktadienio vidurdienį nuskaidrino rudenėjančios Klaipėdos Atgimimo aikštę.

Policijos ir visuomenės šventė šįkart sutraukė nemažą būrį klaipėdiečių. Paradinėmis uniformomis vilkintys uostamiesčio policijos padalinių vadovai išsiskyrė iš minios. Ne vienas jų tapo geidžiamais modeliais bendrai nuotraukai.

Vaikai būreliais spietėsi prie kriminalistinių tyrimų skyriaus pareigūnų, kur kiekvienas norintis galėjo gauti lapelį su savo pirštų atspaudais. Smalsuoliai apžiūrinėjo tik filmuose matytus prietaisus, kuriais policininkai nusikaltimo vietoje paima pėdsakus.

Ne ką mažiau įdomu buvo prie Migracijos poskyrio palapinės. Čia buvo rodoma nešiojama gudri aparatūra, kuri ne tik fotografuojama, bet ir nuskaitoma akių rainelė, užfiksuojami pirštų atspaudai ir kiti biometriniai duomenys, kurie perkeliami į naujuosius asmens dokumentus.

Įspūdingas Mobiliosios kuopos vyrų pasirodymas privertė pasijausti saugesniais. Stiprūs, gerai išmuštruoti, pasirengę bet kokiems chuliganų ar net ginkluotų protestuotojų išpuoliams vyrai parodė įspūdingą šou.

Paaugliai ir visas būrys suaugusių vyrų būriavosi prie policijos antiteroristinių operacijų būrio „Aras“ palapinės. Tikrus ginklus demonstravo ir leido apžiūrėti juodai vilkėję iki dantų ginkluoti ariečiai.

Tarnybinių šunų pasirodymas sukėlė džiaugsmo šūksnius.

Kelių policijos automobilį apspito būrys pradinukų. Jie noriai tiesė rankas vienas per kitą garsiau atsakinėdami į pareigūno klausimus. Teisingai atsakiusieji gavo dovanų lipdukus, atšvaitus, lankstinukus.

Renginio metu apdovanoti čia pat aikštėje lazerinio šaudymo varžybose nugalėję mokiniai.

Aikštėje pareigūnams spaudė rankas ne vienas žilagalvis vyras. Vyresnieji klaipėdiečiai juos pažino, tai prieš kelis dešimtmečius pareigūnais dirbę vyrai.

Šventė tradiciškai baigėsi vaišėmis. Klaipėdietiška žuvienė labiausiai viliojo sužvarbusius benamius. Užtat torto užteko daugeliui į aikštę atėjusių mažųjų klaipėdiečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių