Policijos pareigūnai tikrino Kultūros ministerijos valdininkų girtumą

„Vilniaus dienos“ portalo redakciją pasiekė informacija, kad trys aukšti Kultūros ministerijos darbuotojai yra neblaivūs darbo vietoje. Žurnalistams tikrinant informaciją į Kultūros ministeriją iškviesti policijos pareigūnai.

Ministro patarėja įsižeidė

Po pietų, apie 15.30 val. į redakciją paskambinęs anonimas patikino, kad nuo pat pirmadienio ryto Kultūros ministerijoje švenčiama. Esą trys darbuotojai: Kultūros viceministras Donatas Valančiauskas bei ministro patarėjai Vilius Matijošius ir Daiva Siurblytė Juškienė yra neblaivūs. 

Portalo žurnalistai suskubo tikrinti informaciją. Į ministeriją patekti, pasirodo, nėra sunku. Užklydęs iš kiemo pusės be vargo į ministerijos pastatą gali patekti bet koks prašalaitis. Prieangyje žurnalistų nenustabdė ir budėję apsaugos darbuotojai. Vėliau paaiškėjo, kad kaip tik tuo metu apsauginiai tikrino signalizaciją.

Žurnalistams pakilus į D.Valančiausko kabinetą, jo padėjėja patikino, kad šis yra ministro kabinete, kur vyksta posėdis. Tuomet užsukome į D.Siurblytės Juškienės kabinetą. Ši, išgirdusi, kad žurnalistai nori išsiaiškinti , ar valdininkė yra blaivi darbo vietoje,  pasijuto įžeista.

„Kas čia dabar? Jūs juokaujate?! Labai puikią informaciją gavote! Niekas nieko šiandien ministerijoje nešventė. O jums aš atrodau girta?!“, - piktinosi D.Siurblytė Juškienė.

Moteris kalbėjo rišliai, nesvirduliavo, nuo jos nesklido alkoholio kvapas. Ji net sutiko pasitikrinti alkotesteriu, tačiau jo darbovietėje rasti nepavyko.

Netrukus prisistatė policijos pareigūnai

Žurnalistai iš D.Siurblytės Juškienės kabineto pasuko link Kultūros ministro Remigijaus Vilkaičio valdų. Iš paskos atbėgo ir tikrintoji darbuotoja. Nepaisydama vykstančio posėdžio moteris įėjo į ministro kabinetą papasakoti, kad žurnalistai be jokio leidimo šmirinėja po Kultūros ministerijos koridorius ir ieško girtų darbo metu valdininkų.

Vos D.Siurblytė Juškienė išėjo iš kabineto, prisistatė ir ministerijos darbuotojų iškviesti policijos pareigūnai. Šie dėl viešosios tvarkos nepaisančių žurnalistų į ministeriją kviečiami antrą kartą. Pirmąjį vienos televizijos žurnalistė bei operatorius, esą be leidimo brovęsi į ministro kabinetą, buvo sulaikyti.

Šįkart policijos pareigūnai nuspendė, kad „Vilniaus dienos“ žurnalistai nepažeidžia jokios tvarkos ir leido toliau rinkti informaciją. Užsirašę žurnalistės bei fotografo duomenis, jie panoro sužinoti, kurie darbuotojai įtariami esą neblaivūs. Nuspręsta jų girtumą patikrinti pačioje ministerijoje.

Girtumą tikrinosi pats ministras

Kol vyko patikrinimas, Kultūros ministro atstovė spaudai Indrė Leikauskaitė pasiūlė žurnalistams prisėsti laukimo salėje. Ar sutiks susiklosčiusią situaciją komentuoti pats ministras R.Vilkaitis – ši atsakyti negalėjo. Esą būtina palaukti, kol jis baigs posėdį.

Tuo metu greta laukiamojo pasirodė ir kitas įtariamas esąs neblaivus viceministras D.Valančiauskas. Šis taip pat tikino esąs blaivus. Kas galėjo paskleisti tokią informaciją – valdininkas atsakė nežinąs. 

Kai atvyko alkoholio matuokliu nešini pareigūnai, jų kolegos iš Vilniaus trečiojo policijos komisariato paprašė žurnalistų luktelėti laukiamajame. Po patikros pažadėta parodyti tyrimo rezultatus. Apie 17.15 val. paaiškėjo, kad du iš tikrintųjų valdininkų – D.Valančiauskas bei D.Juškienė yra visiškai blaivūs.

V.Matijošiaus patikrinti nepavyko – ministro patarėjas nuo pietų buvo išvykęs į Ūkio ministeriją. Tačiau vietoje jo niekieno nespiriamas girtumą sutiko pasitikrinti pats Kultūros ministras R.Vilkaitis. Pastarojo rezultatai analogiški – Kultūros ministras visiškai blaivus.


Šiame straipsnyje: Kultūros ministerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių