Policijos dėmesys – neleistinam automobilių statymui sostinės centre

Nepaisant pranešimų apie policijos organizuojamas vairuotojų kontrolės priemones Vilniaus senamiestyje ir centrinėse gatvėse pastebima, kad vis dar atsiranda vairuotojų, ignoruojančių Kelių eismo taisyklėse nustatytą transporto priemonių stovėjimo tvarką, – automobiliai paliekami stovėti draudžiamose vietose, ant šaligatvių, dviračių takų.

Šiandien Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai skirs didesnį dėmesį transporto priemonių stovėjimo tvarkos priežiūrai.Neleistinose vietose pastatyti automobiliai, trukdantys kitų automobilių, dviratininkų, pėsčiųjų eismui bus priverstinai nuvežami.

Draudžiamose vietose paliktos transporto priemonės bus fotografuojamos, automobilių savininkams ar vairuotojams taikomos administracinio poveikio priemonės pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124¹ str. (Kelio ženklų reikalavimų nesilaikymas, žmonių vežimo ir Kelių eismo taisyklių pažeidimas) 4 d. (Kelio ženklų ar ženklinimo, draudžiančių transporto priemonėms sustoti, stovėti, nesilaikymas, stovėjimas ant šaligatvio, kai nėra tai leidžiančių kelio ženklų, stovėjimas ant vejos, pėsčiųjų (dviračių) tako, stovėjimas vietoje, kurioje gali stovėti tik skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgaliųjų asmenų automobilių statymo kortele pažymėtos transporto priemonės, stovėjimas tuneliuose, ant tiltų, viadukų ir po jais, pėsčiųjų perėjose ir arčiau kaip 5 metrai prieš jas, kitose vietose, kur tai trukdo transporto ar pėsčiųjų eismui, važiavimo ar stovėjimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas – užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų).


Šiame straipsnyje: Parkavimas sostinės centre

NAUJAUSI KOMENTARAI

Edas

Edas portretas
Ne baudos dydis, o jos neišvengiamumas skatina neprasižengti! Todėl tokios vienkartinės akcijos neturi jokios kitos prasmės kaip tik pagrindą pranešimo spaudai parašymui. Ne vienkartinėmis akcijomis reikia tvarką įvedinėti, o priversti pažeidėjus suvokti, kad už pažeidimus bausmė neišvengiama. Bet kaip to galima tikėtis iš komisaro Lančinsko, jei jis pats tuos pažeidimus toleruoja ir nesugeba net aplink savo komisariatą bei struktūrinius padalinius priversti apsikuopti. Ką jau šnekėti apie ATPK 290 straipsnio laikymąsi, kur policija yra ĮPAREIGOTA pasirūpinti, kad nusižengimą padaryti padėjusios priežastys būtų panaikintos: 290 straipsnis. Pasiūlymai pašalinti priežastis ir sąlygas, padėjusias padaryti administracinius teisės pažeidimus Nagrinėjantis bylą organas (pareigūnas), nustatęs priežastis ir sąlygas, padėjusias padaryti administracinius teisės pažeidimus, pateikia įmonių, įstaigų, organizacijų vadovams ir kitiems pareigūnams pasiūlymus imtis priemonių, kad būtų pašalintos tos priežastys ir sąlygos. Šie asmenys per vieną mėnesį nuo pasiūlymo gavimo dienos privalo pranešti pasiūlymą pateikusiam organui (pareigūnui), kokių imtasi priemonių. Ar kas girdėjote, kad tokius pasiūlymus jie kada nors būtų pateikę? Neatidirba viršininkai už savo algą, oi neatidirba. :(
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių