Policija saugos Vyriausybę nuo policijos

Trečiadienį prie Vyriausybės organizuojamas pedagogų ir teisėsaugos pareigūnų profesinių sąjungų mitingas, kurio metu policija prašo elgtis santūriai ir atsakingai.

Spalio 21 dieną nuo 14 val. iki 16 val. Lietuvos švietimo darbuotojų profesinių sąjungų atstovai ir teisėsaugos pareigūnų profesinės sąjungos organizuoja mitingą V.Kudirkos aikštėje prie Vyriausybės.

Viešosios tvarkos, žmonių saugumo palaikymui ir saugaus eismo priežiūrai mitingo metu prie Vyriausybės rūmų ir jų prieigose bus skirtos papildomos Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir kitų pareigūnų pajėgos.

V.Kudirkos aikštės dalis nuo Vyriausybės rūmų pusės nustatytu atstumu bus aptverta juosta „Stop policija“. Mitingo dalyviai į renginio vietą eis  pro patikros postus, o policijos pareigūnai, vadovaudamiesi Susirinkimų įstatymu, organizuos norinčių patekti į mitingo vietą asmenų ir jų bagažo apžiūrą ir patikrinimą.

Policija primena, kad į mitingą kategoriškai draudžiama ateiti ginkluotiems šaunamaisiais ar nešaunamaisiais ginklais; atsinešti daiktus, specialiai pritaikytus kūno sužalojimams padaryti, gaisrams sukelti ar materialiniai žalai padaryti; su savimi negalima turėti lengvai užsidegančių, stipriai veikiančių aplinką ar organizmą medžiagų, alkoholinių gėrimų.

Policija žada imtis visų įmanomų įstatymiškai leistinų veiksmų, kad aukščiau minėtų reikalavimų nepaisantys asmenys į mitingo vietą nepatektų arba būtų užfiksuotas nusikalstamas faktas ir jį padaręs asmuo.

Pareigūnai stebės bei vaizdiškai dokumentuos galinčius įvykti teisėtvarkos pažeidimus, asmenis organizuojančius ar provokuojančius žmonių sambūrį viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką. Mitingo organizatorius ir dalyvius prašome išlikti santūriais, elgtis atsakingai, laikytis tvarkos ir klausyti pareigūnų reikalavimų. Policija tikisi pilietine teise besinaudojančių asmenų brandumo, dėkoja už supratimą ir bendradarbiavimą.


Šiame straipsnyje: mitingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių