Policija perduoda turtą sportininkams

Šiandien Policijos departamentas ir Kūno kultūros ir sporto departamentas pasirašė sutartį dėl Trakų irklavimo bazės turto perdavimo.

Spalio 9 dieną pripažinus viešosios įstaigos - Trakų nacionalinis sporto ir sveikatingumo centras - bankrotą, buvo nuspręsta Trakų irklavimo bazės vietoje įkurti  Lietuvos policijos mokymo centrą.

Spalio 17 dieną, kai buvo uždaryta Trakų irklavimo bazė, žiniasklaidoje pasklido žinia, kad sportininkai išvaromi iš Trakų.

Policijos departamentas stengiasi paneigti tokius gandus. Anot jo, Kūno kultūros ir sporto departamento ir policijos vadovai  sutarė, kad Lietuvos policijos mokymo centras perduos Lietuvos olimpiniam sporto centrui visą turtą, būtiną tęsiant irklavimo tradicijas, organizuojant treniruotes ir vykdant varžybas.

Šiandien Policijos departamentas pranešė, kad policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas ir Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas pasirašė sutartį, kuria Policijos departamentas įsipareigoja perduoti visą Trakuose esantį su sporto reikmėmis susijusį turtą ir pastatus.

Kūno kultūros ir sporto departamentui perduodama didžioji dalis žemės ploto, techninis pastatas elingas, bokštelis, prieplauka, krantinės, irklavimo trasos, sporto salės bei dar 20 skirtingų patalpų.

Anot Policijos departamento, Lietuvos policijos mokymo centras pasilieka tik mokymo auditorijas ir bendrabutį, kuriame apsistoja į mokymus atvykstantys Vidaus reikalų sistemos darbuotojai.

Pasak Kūno kultūros ir sporto departamento vadovo A.Raslano, po šios sutarties pasirašymo irkluotojams bus sudarytos visos sportuoti būtinos sąlygos ir bet kokios spekuliacijos šia tema turi būti baigtos.

Šalys taip pat įgaliojo Lietuvos policijos mokymo centrą ir Lietuvos olimpinį sporto centrą parengti reikiamus dokumentus dėl statinių ir žemės sklypo padalinimo.


Šiame straipsnyje: policijasportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių