Policija ieško svetimą sąskaitą ištuštinusio vyro

Kauno teisėsaugininkai narplioja vagystę ir ieško ja įtariamo asmens. Vyriškis pasinaudojo svetima banko mokėjimo kortele, kurios vos prieš kelias minutes pasigedo viena moteris.

Nusikaltimas įvykdytas dar šių metų vasario 4 dieną priešpiet. Praėjus kiek daugiau nei mėnesiui, pareigūnai teigia kol kas nenustatę įtariamojo tapatybės, todėl prašo visuomenės pagalbos.

Bylos duomenimis, vasario 4-ąją, apie 11 val., kaunietė pasigedo rankinėje turėtos piniginės, kurioje buvo ir „Swedbank“ banko mokėjimo kortelė ir jos prisijungimo PIN kodas. Moteris tuo metu buvo Kęstučio gatvės pradžioje.

Netrukus ji kreipėsi į banką prašydama užblokuoti netikėtai prarastą mokėjimo instrumentą. Ten kaunietė išgirdo liūdną žinią - vagišiai jau buvo spėję ištuštinti jos sąskaitą ir pasisavinti 1200 litų. Tai padaryta visai netoliese esančiame bankomate, įrengtame Vytauto prospekto 9 numeriu pažymėtame pastate.

Akivaizdu, kad ilgapirščiai veikė itin apsukriai, mat pinigai iš sąskaitos išimti praėjus maždaug dešimčiai minučių po to, kai moteris pasigedo savo piniginės.

Nukentėjusioji negali tiksliai pasakyti, kokiu būdu prarado piniginę, tačiau teisėsaugininkai teigia turintys pagrįstų įtarimų, kad ji buvo apvogta. Tikėtina, kad čia pasidarbavo visuomeniniame transporte siaučiantys kišenvagiai. Dalis jų atstovų neseniai buvo sučiupti, tačiau pareigūnai neslepia žinantys, kad visų iki vieno išgaudyti kol kas tikrai nepavyko.

Dėl vagystės ikiteisminį tyrimą atliekantys Centro policijos komisariato pareigūnai prašo atsiliepti piliečius, atpažinusius nuotraukoje ir vaizdo medžiagoje užfiksuotą asmenį. Jis įtariamas neteisėtai pasisavinęs pinigus. Gyventojai prašomi paskambinti policijos tyrėjui telefonais Kaune (8-37) 303 063 arba 303 069.

„Įtariamasis, priėjęs prie bankomato, elgiasi labai apdairiai. Kaip matyti iš nuotraukų, jis slepia apatinę veido dalį, todėl atpažinti tampa dar sunkiau. Nepaisant to, patikrinome visus mums žinomus kišenvagius ir kitus panašaus plauko nusikaltėlius. Panašu, kad šis veikėjas gali būti ne iš mūsų prižiūrimos teritorijos. Tikimės, kad gyventojai padės nustatyti jo asmenybę. Gali būti, kad pinigus iš bankomato ėmė netgi ne pats kišenvagis, o jo pasiųstas kitas asmuo, anksčiau nepabuvojęs teisėsaugininkų akiratyje“, - sakė vienas iš šį nusikaltimą tiriančių policijos pareigūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių