Policija apdovanojo talkininkus

Kauno policija  Šv. Angelų sargų dienos proga metu pagerbė miesto bendruomenės narius už narsius poelgius vardan kitų visuomenės narių ar miesto saugumo.

Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato apdovanojimu - stikline angelo skulptūrėle „Gėrio sergėtojas", sukurta žinomo stiklo plastikos dizainerio Edmundo Unguraičio, apdovanoti Rasa ir Arūnas Stravinskai už atliktą pilietinę pareigą ir narsų poelgį sulaikant telefoninius sukčius, apgaulės būdu iš žmonių viliojančius pinigus.

Gavusi pranešimą į mobilųjį telefoną apie tariamą sūnaus bėdą, ponia Rasa iškart suprato, kad tai telefoniniai sukčiai, norintys išvilioti pinigų.

Moteris, pasitarusi su vyru, nusprendė sukčius įvilioti į spąstus. Kol ji, apsimetusi išsigandusia senute, bendravo su tariamais pareigūnais, vyras tarėsi su tikraisiais policijos pareigūnais, kaip ir kokiu būdu atiduoti reikalaujamus 1000 litų. Sukčius buvo sulaikytas.

Padėkos raštais buvo apdovanoti dar keli kauniečiai. Saugos tarnybos „Eurocash 1" darbuotoja Violeta Novikova prekybos ir pramogų centre „Akropolis" padėjo sulaikyti vyriškį ir dvi romų tautybės moteris, prekiavusias kvaišalais.

Žurnalistas Vygandas Trainys, pamatęs, kad nepilnamečiai miesto Senamiestyje esančioje senoje statybvietėje skina ten augančias kanapes, pranešė apie tai policijos pareigūnams. Kanapės buvo išnaikintos.

71 metų Edmundas Rimkevičius, įtaręs, kad į jo ir kaimynų duris beldžiasi apgavikė mergina, apie tai pranešė policijai. Netrukus pareigūnai sulaikė pinigus iš žmonių viliojusią merginą, kuri, kaip paaiškėjo, buvo padariusi ir daugiau nusikaltimų.

Kristina Dambrauskienė, pastebėjusi plonais drabužėliais, sušalusią ir pasimetusią mažametę mergaitę,  ją parsivedė namo, sušildė, pavalgydino ir apie tai pranešė policijai, kuri surado artimuosius.

Vaišvydavos bendruomenės pirmininkas Audrius Radvilavičius, kuris yra neetatinis aplinkos apsaugos inspektorius ir policijos rėmėjas daug kartų padėjo policijai. Eismo saugumas, girtaujantys, triukšmaujantys, neblaivūs asmenys, viešoji tvarka viešųjų renginių metu, reidai - tai kasdieniai A.Radvilavičiaus rūpesčiai.

Padėkota ir religinės bendrijos „Lietuvos CARITAS" Kauno skyriaus projekto „Pagalba prostitucijos ir prekybos žmonėmis aukomis" koordinatorei Kristina Mišinienei. Be šios organizacijos darbuotojų pagalbos niekaip neišsiverčia Girstupio policijos nuovados pareigūnai. Bendrijos moterys padeda už vertimąsi prostitucija nubaustoms ar tapusioms seksualinės prievartos aukomis merginoms ir moterims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių