Poezija repo ritmu. Bas Böttcher.

Vilniaus Goethe`s institutas pristato jaunosios kartos vokiečių poeto Bas Böttcher pasirodymą Vilniuje.

Bas Böttcheris - tai poetas, savo kūrybą pristatantis scenoje. „Mano tekstai - tai jutiminės patirtys. Jos vyksta skaitovų scenose, televizijoje, literatų namuose, diskotekose, bibliotekose, knygose, festivaliuose ir kompaktinėse plokštelėse.", - sako Bas Böttcher

Bas Böttcheris gimė 1974 m. gruodžio 31 d. Bremene. Studijavo Veimaro Bauhauso mokykloje informacinių priemonių dizainą. Nuo 2000 m. Bas Böttcheris gyvena Berlyne.

Kalbant apie šiuolaikinę vokiečių kalba kuriamą poeziją, Bas Böttcheris jau daugelį metų minimas kaip aktyvus gyvo poezijos skaitymo ir „slampoezijos" (poetry slam) atstovas. Būdamas naujosios sceninės literatūros pionierius Bas Böttcheris yra pirmasis „slameris", kurį pripažįsta ir tradiciniai literatūros kritikai.

Esminiai elementai, kurie Bas Böttcheriui padeda sukurti tam tikrą atmosferą ir reikalingas nuotaikas yra garsai, ritmika ir kalbos dinamika. Teksto kūrimas ir jo pristatymas jam yra neatskiriami vienas nuo kito. Paveiktas tokių šiuolaikinės kultūros reiškinių kaip Spoken-Word-Poetry ir repas Bas Böttcheris didžiausią dėmesį skiria gyvajam žodžiui.

 

Netradicinės poezijos pasirodymas vyks spalio 24 d. (penktadienį) 13.00 Lietuvos nacionalinio dramos teatro Mažojoje salėje (Gedimino pr. 4, Vilnius)..


Šiame straipsnyje: Bas Böttcher

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių