Po šūvių juvelyrikos parduotuvėje - organizuotos gaujos atskleidimas

Vilniaus policija išaiškino jaunų nusikaltėlių gaują, plėšusią juvelyrines parduotuves, lombardus, įvykdžiusią ne vieną žaibišką vagystę. Jau sulaikyti 7 įtariamieji, neabejojama, kad jų bus ir daugiau.

Įtariamųjų daugėja

Organizuotos gaujos nusikaltimai pradėjo aiškėti po pernai lapkričio 27 dienos, kai nesėkmingai buvo bandyta apiplėšti juvelyrinių dirbinių parduotuvę Trakų gatvėje.

Triukšmą išgirdęs tose pačiose patalpose įsikūrusio lombardo darbuotojas, atėjo pažiūrėti kas vyksta ir pamatęs į save nukreiptą ginklą, nedelsiant iššovė į plėšiką.

Į pilvą sužeistas 18-ametis liko gulėti parduotuvės patalpose, o jo bendrininkai, kaip vėliau paaiškėjo, 16 ir 17 metų pabėgo, tačiau po kelių dienų buvo sulaikyti ir suimti.

Pasak Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus viršininko Sigito Šemio, be šios trijulės yra sulaikyti dar keturi įtariamieji, taip pat jauni vyrai. „Jiems tik šiek tiek per 20 metų“, - kalbėjo S.Šemis.

Pareigūnai įsitikinę, kad įtariamųjų bus ir daugiau. „Galime sakyti, kad veikė gerai organizuota grupuotė, kurios sąskaitoje daugybė nusikaltimų“, - sakė Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus viršininkas.

Ne vienas nusikaltimas

Keliems sulaikytiesiems, tarp jų ir 16-amečiui, jau yra pareikšti įtarimai ir dėl lombardo apiplėšimo Savanorių prospekte.

Šis apiplėšimas įvykdytas lapkričio 10-ąją, apie 16.55 val. Į netoli „Maximos“ parduotuvės daugiabučio namo pirmame aukšte tada įsiveržė du kaukėti asmenys. Vienas jų lombardo darbuotojai pagrasino ginklu, kitas - išdaužė vitrinos stiklus ir pagrobė aukso dirbinių už 50 tūkst. litų.

Apiplėšę lombardą nusikaltėliai namų kiemais nubėgo į Vingio parko pusę.

Taip pat įtariama, jog šios grupuotės nariai bus prikišę nagus prie apiplėšimo Šopeno gatvėje bei pasikėsino apiplėšti juvelyrinių dirbinių parduotuvę Kęstučio gatvėje.

„Jie taip pat įtariami ir dėl kelių žaibiškų vagysčių“, - sakė S.Šemis.

Pareigūno teigimu, šis tyrimas yra gana platus, tačiau kol dar ne visi nusikaltimai atskleisti ir ne visi grupuotės nariai atsidūrė už grotų, jis jo plačiau komentuoti nenorėtų.
Išdavė braižas

Visi plėšimai įvykdyti panašiu laiku - tarp 15.20 val. ir 17.30 val., kai keliuose būna daugybė automobilių, o aplink pilna žmonių, todėl policijos pareigūnai iškart įtarė, jog tai gali būti vienų ir tų pačių nusikaltėlių darbas.

Spėjama, jog toks laikas pasirenkamas specialiai - per susidariusias automobilių spūstis, policijos ir saugos tarnyboms sunku skubiai atvykti į įvykio vietą, o savo darbą atlikę plėšikai, prietemoje lengvai pasprunka aplinkiniais kiemais



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių