Po savaitės Kauno arenoje skraidys motociklai

Per Pasaulio laisvojo stiliaus motokroso čempionatą Kauno „Žalgirio“ arenos laukia kardinalūs pokyčiai.

Pirmą kartą Lietuvos istorijoje kovo 2 d. vyksiančias Pasaulio laisvojo stiliaus motokroso čempionato varžybas „Night of the Jumps“ organizuojanti Lietuvos motociklų sporto federacija atskleidė arenos paruošimo varžyboms detales. Čempionato atidarymo renginys kardinaliai pakeis „Žalgirio“ arenos vidų.

„Pasiruošimas šiam renginiui gana sudėtingas, nes tai ne tik sporto varžybos, kur dėl pergalės ir gyvybiškai svarbių įskaitos taškų, rizikuodami savo gyvybėmis, varžosi geriausi sportininkai, bet ir įspūdingas šou žiūrovams, kurių į tokias varžybas susirenka sausakimšos arenos. Visi darbai turi būti atlikti nepriekaištingai, nes bet koks nukrypimas nuo instrukcijų, nustatytų reikalavimų neatitikimas pavojingus manevrus atliekančiam sportininkui gali kainuoti labai brangiai – rimtus sužalojimus ar net gyvybę“, – aiškina Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas (LMSF) Virginijus Visockis.

Šiuo metu Kauno prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ yra demonstruojamas specialiai laisvojo stiliaus motokroso varžyboms paruoštas motociklas. Su tokio pat tipo motociklais sportininkai varžysis ir „Žalgirio“ arenoje vyksiančiame „Night of the Jumps“ renginyje.

Iš viso prieš renginį į areną atkeliaus apie 110 sunkvežimių. Maždaug 70-yje jų bus atvežtas specialus gruntas, kurio arenoje bus išpilta apie 1 500 tonų, t. y. apie 36 tūkst. vidutinio dydžio karučių arba net 720 tūkst. kastuvų. Dar 12-oje sunkvežimių atkeliaus speciali varžybų įranga, rampos ir kitos konstrukcijos, apšvietimo sistemos, motociklai. Kartu atkeliaus ir įranga, skirta motociklininkų stovyklai, kuri bus įrengta prie arenos.

Likus dviem valandoms iki renginio pradžios visi žiūrovai bus kviečiami į specialų „Pit Party“, kur galės apžiūrėti sportininkų motociklus, gauti jų autografus ir su jais pabendrauti.

Areną prestižinio čempionato varžyboms kone dvi paras ruoš patyrusi 25 žmonių komanda. Bus suformuoti du maždaug 5 metrų aukščio nusileidimo kalneliai ir 2–3 rampos šuoliams prie kiekvieno šių kalnelių.

„Tai leis sportininkams šuolius atlikti 8-9 metrų aukštyje, todėl, priešingai nei daugelyje renginių, kuomet veiksmas vyksta ant žemės, kiekvienas motociklininko viražas bus puikiai matomas ir aukščiau sėdintiems žiūrovams – šuolio efektingiausia dalis vyks maždaug antrame arenos aukšte sėdinčių žiūrovų akių lygyje. „Night of the Jumps“ – vienas tų retų renginių, kai veiksmas vyksta ne tik apačioje, bet ir visoje arenos erdvėje“, – teigia V. Visockis.

Pasak LMSF prezidento, renginys bus puikiai tinkamas visai šeimai ir visiškai saugus – žiūrovų saugumą užtikrins specialūs atitvarai. Be to, čempionato varžybose ne tik griaudės ir skraidys motociklai, bet akis džiugins ir efektingas ugnies šou bei fejerverkų gausa.

Bilietus į Kauno „Žalgirio“ arenoje kovo 2 d. vyksiantį Pasaulio laisvojo stiliaus motokroso čempionato etapą platina „Tiketa“.

Pasaulio laisvojo stiliaus motokroso čempionatas pradėtas organizuoti dar 2001 metais. 2013-ųjų čempionatą sudarys net 16 etapų, kurie bus surengti trijuose kontinentuose: Europoje, Pietų Amerikoje ir Azijoje. Pirmą kartą Lietuvoje vyksiantis renginys „Night of the Jumps“ – tai ne tik vienas iš Pasaulio laisvojo stiliaus motokroso (FMX) čempionato „Grand Prix“, bet ir čempionato atidarymas, kuriame laukiama didžiausių šio sporto žvaigždžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių