Po rašinio – plėtrai palankesnis sprendimas

Verslininkai, statantys naujus gyvenamuosius kvartalus, vėl galės tikėtis, kad dalį infrastruktūros darbų išlaidų apmokės miesto savivaldybė.

Kovo mėnesį buvo priimtas miesto tarybos sprendimas, kuriuo patvirtintas darbų finansavimo, prie kurių 30 ar daugiau procentų prisideda pelno nesiekiantys ribotos civilinės atsakomybės bei fiziniai asmenys, sąrašo sudarymo tvarkos aprašas.

Tačiau dėl pelno siekiančių juridinių asmenų (bendrovių) darbų finansavimo Savivaldybės taryba turi priimti atskirą sprendimą.

Jo projektas rengiamas atsižvelgiant į prašymus, gaunamus iš bendrovių ir gyventojų, leisti valstybinėje žemėje savo lėšomis įrengti įvažiavimus prie statomų pastatų, transporto stovėjimo vietas, parengti susisiekimo komunikacijų detaliuosius sklypų planus bei statybos techninius projektus.

Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Valius Knokneris teigė, kad parengta tvarka leistų užbaigti teisinius ginčus dėl tokių objektų įrengimo darbus, taip pat įteisintų šį  procesą.Panaudojus privačias lėšas tokiems darbams, būtų sutaupomos savivaldybės biudžeto ir iš kitų fondų gaunamos lėšos.

Pernai ir šiemet savivaldybė prisidėjo prie bendrovių „YIT Kausta" ir „Būstuva" statomų kvartalų gatvių įrengimo. Tačiau paskui buvo nutarta, kad nederėtų remti privačias bendrovės, statančias naujus kvartalus.

Vyriausybės atstovas Kauno apskrityje Vasilijus Popovas buvo perspėjęs, kad savivaldybė neturi pagrindo diskriminuoti juridinius asmenis.

Kauno meras Andrius Kupčinskas prieš keletą mėnesių teigė, kad savivaldybės parama turėtų būti skiriama jau gyvuojančių daugiabučių namų bendrijų nariams, kurie nori susiremontuoti kiemus, o naujų gatvių tiesimo rėmimas diskriminuoja daugumą miesto gyventojų.

„Iš tikrųjų turime padėti ir jau esančioms namų bendrijoms, ir naujų kvartalų gyventojams. Reikės kažkaip laviruoti, kad nė vieni nebūtų nuskriausti", - portalui sakė A.Kupčinskas.

Pasak jo, nuo šiol kiekvieną lėšų skyrimo prašymą svarstys miesto taryba. „Iki šiol užtekdavo Komunalinio ūkio skyriaus sprendimo, tuo keletą kartų buvo piktnaudžiaujama, ir pinigai skirti ne pačioms svarbiausioms gatvėms įrengti", - teigė A.Kupčinskas.

Meras pripažino, kad šios dienos tarybos kolegijos sprendimas yra ir reakcija į „Kauno dienos" straipsnį „Akmens amžiaus strategija". 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių