Po bažnyčios skliautais skambės vargonų ir smuiko muzika

Koncertų ciklas "Muzikos valanda Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje" kviečia į vargonininkės Liaudos Vaitkūnaitės ir smuikininkės Justės Martinkėnaitės koncertą.

Jis įvyks šį šeštadienį, liepos 10 d., 18 val.

Koncerto programoje skambės M.K.Čiurlionio Fuga "Kyrie eleison", J.Gaižausko "Ave Maria" ir Adagio, P.Martir "Agnus Dei", J.Massenet "Susimąstymas", "Tėve mūsų" ir "Viešpats mano šviesa ir stiprybė" iš Gdansko tabulatūros bei L.Vaitkūnaitės "Choralas", "Kelias į šventovę" ir "Pokalbis su šventąja".

Vargonininkė ir kompozitorė Liauda Vaitkūnaitė baigė LMTA vargonų (2003 m. doc. V.Survilaitės klasėje) ir kompozicijos (2004 m. prof. O.Balakausko klasėje) magistro studijas. Dar būdama studentė pradėjo aktyviai koncertuoti. Koncertavo kaip vargonininkė ne tik įvairiuose Lietuvos miestuose, bet ir užsienyje, dalyvavo įvairiuose festivaliuose bei projektuose. Taip pat Lietuvoje bei užsienyje skamba jos kūriniai vargonams, instrumentiniams bei vokaliniams ansambliams, solistams, orkestrui ir vaikams. Studijų metais pradėjo groti kartu su Juste Martinkėnaite . Ji taip pat ir daugelio L.Vaitkūnaitės kūrinių pirmoji, o kartais ir vienintelė atlikėja.

Smuikininkė Justė Martinkėnaitė baigė LMTA ir įgijo bakalauro bei magistratūros diplomus (R.Katiliaus, R.Vosyliūtės, M.Švėgždos fon Bekker klasės). Su vargonininkėmis L.Vaitkūnaite ir J.Kazakevičiūte dalyvavo vargonų ir kamerinės muzikos koncertų cikle "Gaudžia istoriniai vargonai" (2004, 2005). Dalyvauja įvairiuose senovinės bei šiuolaikinės muzikos, netradicinių sudėčių projektuose. Grojo tarptautiniuose jaunimo orkestruose: Landesjugendorchester Nordrhein-Westfalen, Europa Philharmonie. Lietuvos kompozitorių kamerinės muzikos atlikimo konkurse kartu su pianiste E.Stanevičiūte laimėjo I vietą. Nuo 2006 m. yra Kauno miesto simfoninio orkestro artistė.

Šis koncertas priklauso VU Kultūros centro organizuojamiems koncertams "Muzikos valanda Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje". Dalis šių koncertų yra skirti VU Šv. Jonų bažnyčios vargonų atstatymo 10-mečio (2000-2010) sukakčiai paminėti. Ciklo organizatoriai siekia supažinti klausytojus su didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes.

Bilietai parduodami prieš koncertą renginio vietoje. Bilieto kaina – 15 Lt; moksleiviams, studentams, neįgaliesiems ir senjorams su pažymėjimais – 10 Lt.


Šiame straipsnyje: koncertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių