Plėšikai pagrobė striukę, kurioje neva buvo 150 tūkst. litų (papildyta)

Trečiadienį Vilniuje įvykdyti trys stambūs plėšimai (video). Vienas jų labai neįtikėtinas - Architektų gatvėje apiplėštas vyras aiškina, jog pavogtos jo striukės kišenėse buvo pinigų, kurių bendra vertė 150 tūkst. litų.

Plėšimas, anot nukentėjusiojo 46 metų A.J. įvykdytas 18.40 val. Architektų gatvės vieno namo kieme. Vyro teigimu, prie jo priėjo grupė jaunuolių, veidus prisidengusių medicininėmis kaukėmis, papurškė jam į veidą dujų ir atėmė striukę, kurioje buvo 100 tūkst. litų, 10 tūkst. JAV dolerių, 300 tūkst. Rusijos rublių ir mobiliojo ryšio telefonas.

Nukentėjusysis, kuris dėl abiejų akių pirmo laipsnio nudegimo gydomas ambulatoriškai teigia, jog jam padaryti nuostoliai yra 150 tūkst. litų.

Pasak nusikaltimą tiriančio Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus viršininko Sigito Šemio, vyras buvo apiplėštas netoli savo gyvenamosios vietos, tačiau, ar jis tikrai su savimi turėjo tiek pinigų, ar kažką bando apgauti, turės įrodyti.

„Mes jam liepėme pateikti dokumentus iš kur gavo tokią sumą pinigų - pasiėmė iš banko, pasiskolino ar kaip nors kitaip įgijo“, - sakė S.Šemis.

Trečiadienio naktį 27 tūkst. 271 lito teigia netekusi ir 44 metų moteris. Ji policijos pareigūnams pasakojo, jog penkios minutės po vidurnakčio į jos kambarį viešbutyje, Kęstučio gatvėje, pro neužrakintas duris užėjo du vyriškiai, kurie pagrasino daiktu panašiu į šaunamąjį ginklą, surišo ir paėmė pinigus.

Kad tokią sumą moteris galėjo su savimi turėti pareigūnai, neabejoja. „Ji verslininkė, užsiima reprezentacijomis, pristatymais, tad pinigų turėjo“, - sakė S.Šemis.

Anot jo iš kito Lietuvos miesto darbo reikalais atvykusi moteris, šiame viešbutyje gyveno nuo pirmadienio.

„Mes tiriame kelias šio apiplėšimo versijas. Vieną jų, jog plėšikai žinojo, kad moteris su savimi nešiojasi nemažas sumas grynųjų pinigų, tačiau neatmetame ir kitų variantų“, - kalbėjo Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus viršininkas.

Trečiojo apiplėšimo nusikaltėliams nepavyko įvykdyti. Skubiai į iškvietimą reagavę policijos pareigūnai nusikaltimo vietoje sulaikė šešis įtariamuosius.

Pareigūnams buvo pranešta, kad 19.15 val. į 28 metų J.G. butą Taikos gatvėje įsiveržė kaukėti asmenys, sumušė buto šeimininką, grasino jam į šaunamuosius ginklus panašiais daiktais.

Įvykio vietoje policija sulaikė ir vėliau uždarė į areštinę įtariamuosius R.K. (gim.1981 m.), V.K. (gim.1987 m.), R.L. (gim.1981 m.), A.Ž. (gim.1981 m.), E.K. (gim.1989 m.) ir V.M. (gim.1988 m.).

Nukentėjusysis dėl galvos smegenų sukrėtimo ir krūtinės sumušimo gydomas ambulatoriškai.


Šiame straipsnyje: plėšimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių