„Play“ klubui ruošiamas apynasris

Vilniaus valdžia toliau smaugia sostinės naktinius barus. Neseniai griežtų sankcijų susilaukė Gedimino prospekte įsikūręs klubas „Trip“. Kitą savaitę taryba vėl spręs klubo „Play“ likimą.

Vos išgyveno

Praėjusių metų pabaigoje sostinės Tarybos nariai balsuodami nutarė prekybos alkoholiu laiką kavinėje apriboti nuo 24 iki 8 val. To imtasi, kai buvo gautas kolektyvinis Pamėnkalnio gatvės gyventojų skundas, kad baro lankytojai išėję į lauką rūko, geria alkoholinius gėrimus, triukšmauja. Prie pastato nuolat būriuojasi apie 12–15 žmonių, o kitą dieną gyventojai turi eiti šaligatviu per šiukšles.

„Du mėnesiai – tai buvo esminis išlikimo klausimas per visus devynerius metus. Barui alkoholio pardavimai yra pagrindas, o be alkoholio naktį dabar labai sudėtinga, turėjome atleisti daug darbuotojų, finansiškai buvo labai sunku“, - prisimena „Play“ klubo vadovas Evaldas Zubrickas. Porą mėnesių iškentęs sausuosius apribojimus nuo vidurnakčio, klubas atsikovojo licenciją ir galimybę pardavinėti alkoholį iki paryčių.

Pykčių nebeliko

Tačiau savivaldybė ketina „Play“ vėl užnerti apynasrį – apriboti alkoholio pardavimą nuo 4-tos iki 8-tos valandos ryto. “Labai džiaugiuosi dėl tokio siūlymo (kad alkoholis draudžiamas ne nuo 24 val., o nuo 4 val. – red. past.), nes padarėme labai didelę pažangą. Susitaikėm ir susitarėm su kaimynais, sumažinome triukšmą, nebevyksta trankių vakarėlių, nebekviečiame didžėjų, tapome tik, taip tariant, paprasta kavine. Vadinasi, yra šiokia tokia teisybė šiame mieste. Įmanoma Vilniuje gyvuoti naktiniams barams“, - teigė E. Zubrickas.

Savaitgaliais „Play“ duris užveria apie penktą ryto, o paprastom dienom baras užsidaro apie antrą valandą nakties.  „Paprastom dienom užtenka, užteks ir savaitgaliais. Kažkiek gal bus sunkiau, bet išsisuksime kažkaip“, - optimistiškai svarstė klubo vadovas.

Klubas apsitvarkė

„Jų veikla buvo apribota tikrai pagrįstai – buvo daug pretenzijų dėl triukšmo, tačiau jie susitvarkė ir pastaruoju metu nusiskundimų apskritai nebuvo“, - teigė Vilniaus miesto 3-iojo policijos komisariato Viešosios policijos vadovas Gediminas Vidžiūnas.

Netgi buvo gauta informacijos, jog „Play“ klube gali būti prekiaujama narkotikais. Pasak komisaro, buvo atlikti patikrinimai gavus nusiskundimų ir konfidencialios informacijos, tačiau ji nepasitvirtino – jokių narkotikų pareigūnai nerado.

Pagal galiojančią tvarką, savivaldybė, gavusi gyventojų skundų, kreipiasi į policiją, kad ši pateiktų informaciją. „Apibendrinam, kiek nusikaltimų ir teisės pažeidimų fiksuota su konkrečia vieta per konkretų laikotarpį, išsiunčiam visą išklotinę savivaldybei ir jau sostinės valdžia sprendžia, kokių sankcijų imtis“, - dėstė G. Vidžiūnas. Jis pridėjo, kad laikas, nuo 4-tos iki 8-tos valandos ryto, kuriuo norima apriboti „Play“ darbą – išties keistas.

Anot pareigūno, sostinėje nėra vieno klubo ar baro, kuris nuolatos pažeidinėja tvarką. Pastaruoju metu nemažai nusiskundimų kyla Islandijos gatvėje esančiame Disco 311, bei Disco 311 Buddha. Daug problemų ir nusiskundimų buvo „Trip“ bare, tačiau nuo kovo 6-osios jiems pakeitus lincenciją ir uždraudus alkoholiu prekiauti nuo 2-os valandos nakties, čia policijai važiuoti nebetenka.

 

 


Šiame straipsnyje: klubasPlayprekyba alkoholiu

NAUJAUSI KOMENTARAI

komunalinis

komunalinis portretas
tai kad sostine tvarkosi,yra geru zenklu

dievaite

dievaite portretas
dievaite .lt - dieviskos merginu foto

evaldas

evaldas portretas
zurnalistas visiskai nesusipazines su situacija, kavinei play nebuvo grazinta licencija ir tik po velyku bus svarstymas del dalinio grazinimo. Siulau gerbiamam zurnalistui pries rasant bent pasidometi truputi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių