Pirmosios žibuoklės jau pildo prekeivių pinigines

Miške pasirodžiusias pirmąsias žibuokles netruko aptikti jų pardavėjai. Prie požeminės perėjos Vilniaus gatvėje Kaune pirmadienį dviejose vietose buvo prekiaujama šiomis mėlynžiedėmis.

Į pundelius surištos žibuoklės labiausiai traukė moterų akį. „Daugiausiai perka jaunos“, – patvirtino žibuoklėmis prekiavusi moteris. Ji už puokštelę prašė dviejų litų. Iki pietų buvo pardavusi 7 iš 15 turėtų.

„Rinkau netoli namų – prie žydų kapinių, ant šlaito. Sako, kad negalima žibuoklių skinti, bet kad ten jų labai daug“, – patraukė pečiais moteris.

Anot pašnekovės, ne taip lengva rasti jau prasiskleidusių žibuoklių.

„Dėl to, kad šaltos naktys“, – konkurentę papildė netoliese žibuoklėmis prekiavęs pensininkas. Jis puokštelę buvo įkainojęs taip pat dviem litais.

Jis teigė žibuokliavęs Vytėnuose. Pasakojo iki pietų pardavęs 7 puokšteles, dar tiek pat likę.

Aplinkos apsaugos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento atstovė Aušra Žilinskienė sakė, jog žibuoklių skinti įstatymas nedraudžia, tačiau pardavinėti jas galima tik su leidimu.

„Visi fiziniai ir juridiniai asmenys, prekiaujantys laukiniais augalais, prekybos vietoje turi turėti Kauno miesto savivaldybės išduotą leidimą prekiauti nustatytoje vietoje“, – sakė A. Žilinskienė.

Už prekybą laukiniais augalais (ar jų dalimis) pažeidžiant nustatytą tvarką skiriama administracinė bauda nuo 25 iki 100 litų, o pareigūnams – nuo 250 iki 500 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laima

laima portretas
labai grazu bet niekada nei skinu nei perku nes pamerktos jos isbuna 1 dienele-pergaila

str autorei p.sakienei

 str autorei p.sakienei portretas
ar ne graziau skambetu , kad ir -dziugina zmoniu sirdi?Kam taip vulgarinti...Esate nepataisomi negatyvai, koks nepanaikinamas neprofesionaliu zurnalistu mastymas, matymas.Apgailetina

Čiubaka

Čiubaka portretas
Pirkau kažkuriais metais, berods už 50 cnt, bet ne todėl jog reikėjo, tiesiog mergaitės pagailo, daviau kiek buvo piniginei, gal netoli lito metalu
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių