Pirmomis dienomis čiuožėjai Rotušės ledą tiesiog nudrožė

Sausio 1-ą dieną atidaryta ledo aikštelė po atviru dangumi Rotušės aikštėje lankytojų dėmesiu nesiskundžia, o spaudžiant šaltukui laukti čiuožimo starto - menkas malonumas. Todėl portalas vilniausdiena.lt pateikia tikslų seansų grafiką.

Čiuožykla Rotušės aikštėje veikia kasdien nuo 10 iki 22 val. Bilietas žmogui kainuoja 16 litų. Pačiūžų nuoma – nemokama.

Vieno seanso metu aikštelėje gali čiuožti apie 70 žmonių. Likusieji priversti laukti kitapus tvoros. Be to, ledas valomas kas valandą, todėl tarp seansų daromos pusvalandžio trukmės pertraukos. Spaudžiant šaltukui laukti čiuožimo starto - menkas malonumas.

Portalas atkreipia skaitytojų dėmesį, kad paskutinio seanso čiuožėjai ledu gali mėgautis ne vieną, bet pusantros valandos. Kaina nekinta – tiek patys 16 litų.

Ledo aikštelėje apklausti čiuožėjai portalui sakė, kad organizatorių duodamos pačiūžos – ne iš patogiųjų ir patarė atsinešti savas. Ledo kokybe čiuožėjai irgi nebuvo sužavėti – ledas duobėtas, išdaužytas.

Ledo arenos Rotušės aikštėje projektą įgyvendinančios viešosios įstaigos „Ad fontes“ direktorė Dalia Katulienė pirmomis ledo gyvavimo dienomis jam iškilusių problemų neneigė.

„Žmonių buvo tiek daug, kad ledą tiesiog nudrožė. Antplūdžio neatlaikė net šiuolaikinė ledo šaldymo technika. Tačiau nesklandumus pašalinome, ledą storinome, dabar – viskas gerai“, - tikino D.Katulienė. Jos teigimu, per keturias čiuožyklos veikimo dienas joje apsilankė 1,5 tūkst. žmonių. Šis skaičius esą pranoksta organizatorių lūksčius.

Šiomis dienomis keitėsi ir žmonių leidimo į areną taisyklės. Pradžioje čiuožėjai buvo leidžiami tik griežtai nustatytu seansų metu. Dabar į aikštelę, jei ji neperpildyta, galima patekti ir seanso viduryje.

„Tarkime, seansas prasideda dešimtą, bet žmonės, atėję pusę vienuoliktos, sako, kad jiems užteks ir pusvalandžio – jokių problemų“, - sakė D.Katulienė. Tiesa, nuolaidų bilietams tokie čiuožėjai negauna.

Ledu po atviru dangumi vilniečiai ir miesto svečiai galės džiaugtis visą mėnesį – iki vasario 1-osios. Tai – vienas iš programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) projektų. Jo vertė siekia 800 tūkst. litų. Pusė sumos skirta iš VEKS programos biudžeto. Likę pinigai – privačių rėmėjų lėšos.

Per pastariąsias keturias dienas iš bilietų projektas „uždirbo“ 24 tūkst. litų.

Seansai:

10:00 - 11:00
11:30 - 12:30
13:00 - 14:00
14:30 - 15:30
16:00 - 17:00
17:30 - 18:30
19:00 - 20:00
20:30 - 22:00


Šiame straipsnyje: rotušės aikštė,čiuožykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių