Pirmasis Kauno kolumbariumas bus statomas Petrašiūnų kapinėse

Ketvirtadienį Kauno miesto taryba pritarė sprendimui statyti kolumbariumus Kauno miesto kapinėse. Tokiu būdu tikimasi paspartinti laidojimo vietų stygiaus problemos sprendimą, pranešė savivaldybė.

Kolumbariumus planuojama įrengti Petrašiūnų, Seniavos ir Romainių kapinėse. Pirminiais skaičiavimais, 100 vietų kolumbariumo įrengimas gali kainuoti apie 122 tūkst. litų, o vienos vietos kolumbariume kaina gali siekti maždaug 1 tūkst. litų (be PVM).

Pirmasis kolumbariumas turėtų būti pastatytas iki kitų metų Vėlinių Petrašiūnų kapinėse. Planuojama, jog šie darbai bus finansuojami iš Kauno miesto biudžeto.

„Manau, jog būtų tiesiog amoralu rinkti abonentinį mokestį už vietą kolumbariume. Tai turėtų būti vienkartinė įmoka, kokią šiuo metu žmonės moka už kapavietę. Taip pat norėtųsi, jog bent jau iki kitų Vėlinių Kaune atsirastų pirmasis kolumbariumas. Matome, kad didžiausias poreikis visų pirma yra Petrašiūnų kapinėse. Šis sprendimas yra pirmasis žingsnis, kuris leis ateityje ir kitose kapinėse statyti kolumbariumus“, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Tarybos nariai šiam sprendimui pritarė vienbalsiai. Dalis politikų išsakė nuomonę, jog miestiečiams turėtų būti suteikta galimybė pasirinkti kolumbariumus ne tik Petrašiūnų, bet ir kitose miesto kapinėse.

„Turime galvoti apie ateitį. Visose Kauno kapinėse turėtų būti sudaryta galimybė pastatyti kolumbariumus, neturėtume išskirti vienų ar kitų kapinių. Reikia sudaryti sąlygas ir suteikti laisvę mietiečiams patiems pasirinkti“, – tvirtino Vygantas Gudėnas, Miesto ūkio komiteto narys.

Šįmet Kauno savivaldybės įmonei „Kapinių priežiūra“ atlikus studiją paaiškėjo, jog daugiausiai vietų – apie 1500 –  galėtų atsirasti pirmosiose Romainių kapinėse. Dvigubai mažesnius kolumbariumus galima būtų įrengti antrosiose Romainių (apie 600 vietų) ir Petrašiūnų (apie 700 vietų) kapinėse. 350 vietų galėtų atsirasti Karmėlavos kapinėse, 150 vietų –  Seniavos, Karių ir Eigulių kapinėse.

Manoma, kad geriausiai tiktų ir ilgaamžiškiausi būtų betono liejinio statiniai. Jie atsirastų ne tik laisvose kapinių vietose, bet galėtų būti pastatyti ir vietoje apleistų, griūvančių tvorų.


Šiame straipsnyje: kolumbariumasKapinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Priešprieša

Priešprieša portretas
Žmonės turi gyventi, o ne mirti. Toks mero iššūkis prieš visuomenę netoleruotinas.

Pigiausias kremavimas visoje L

Pigiausias kremavimas visoje L portretas
Bet kuriuo paros metu visoje Lietuvoje teikiame pigiausias kremavimo paslaugas. Kremavimo kaina ( kremavimas, transportas iki krematoriumo, kremavimo karstas, urna, dokumentų tvarkymas) nuo 1700lt. Laidojimo paslaugos: autokatafalko nuoma (nuo 100lt), karstai (nuo 400lt), platus gedulo drabužių pasirinkimas, palyda, giesmininkai, gėlės, vainikai, duobkasiai. 867132208
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių