Pirmajame Vilniaus „Velomaratone" laukiama 1500 dalyvių

Rugpjūčio pabaigoje Vilniuje vyksiančiame pirmajame "Velomaratone" tikimasi apie 1500 dalyvių.

Jų saugumą užtikrins keli šimtai policininkų, saugos tarnybų darbuotojų ir renginį organizuoti padedančių savanorių, pranešė maratoną organizuojantis Nacionalinis automobilių klubas (NAK).

Ties 8 kilometrų ilgio dviračių trasa Vilniaus centre budės daugiau kaip 100 saugos pareigūnų, keli greitosios medicinos

pagalbos ekipažai, bus įrengta 20 policijos postų.

"Velomaratono" trasos drieksis kai kuriomis pagrindinėmis miesto gatvėmis, todėl tą sekmadienį Vilniaus centre kelias valandas automobilių eismas bus draudžiamas. Visos pagrindinės ties trasa esančios sankryžos bus užtvertos,

tam bus panaudotas maždaug vienas kilometras metalinės tvoros. Žiūrovai nuo trasos bus atskirti įspėjamąja juosta.

Potencialiai pavojingose trasos vietose budės greitosios pagalbos automobiliai, dar vienas greitosios pagalbos ekipažas nuolat važiuos paskui paskutinį kiekvieno "Velomaratono" starto dalyvį. Dviratininkų kolonos priekyje su įjungtais švyturėliais važiuos varžybų vadovo automobilis.

"Turime solidžios patirties kaip automobilių ralio varžybų organizatoriai, todėl esame įsitikinę, kad dalyvių ir žiūrovų saugumas - pats svarbiausias prioritetas. Darome viską, kad dviračių šventė vyktų be netikėtumų", - sakė NAK direktorius Benediktas Vanagas.

Jis pabrėžė, kad visi "Velomaratono" dalyviai privalės važiuoti su šalmais, kitaip jiems nebus leista startuoti. Be to, mažiau patyrusiems dalyviams ir vaikams rekomenduojama dėvėti kelių, alkūnių ir kitų kūno dalių apsaugas.

Visiems vaikams, startuosiantiems trumpiausioje 2,4 kilometro distancijoje, organizatoriai išdalins atšvaitus ir ryškių spalvų vaikiškas liemenes.

"Velomaratonas" yra pirmoji tokio pobūdžio dviratininkams skirta šventė, kurią Nacionalinis automobilių klubas organizuoja kartu su Vilniaus miesto savivaldybe. Dalyviai galės startuoti sportininkų, mėgėjų ir vaikų važiavimuose, įveikdami 80, 40, 24 arba 2,4 kilometro distancijas.

Pasak B.Vanago, norima "Velomaratoną" paversti didžiausia kasmetine dviratininkų švente Lietuvoje.

Šiųmetis renginys turėtų tapti tarptautiniu: apie ketinimus atvykti į Vilnių pranešė dviratininkai iš Latvijos, Estijos, Danijos, Olandijos, Rusijos ir Baltarusijos.

Ketvirtadienį vakare į Vilniaus "Velomaratoną" jau buvo užsiregistravę daugiau kaip 600 dalyvių iš įvairių Lietuvos miestų ir regionų.


Šiame straipsnyje: Velomaratonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių