Pilietybės negavusi Katherine Copely „Liepsnojančiame lede“ nečiuoš

Garsiausia Lietuvos čiuožėjų pora Povilas Vanagas ir Margarita Drobiazko vėl džiugins dailiojo čiuožimo gerbėjus – per šventes jie surengs keturis šou "Aistra Liepsnojantis Ledas 2009" pasirodymus. Nors planuota, pilietybės negavusios Katherine Copely juose neišvysime.

Patyrė rimtą traumą

Dailiojo čiuožimo aistruoliai turbūt neįsivaizduoja Kalėdų be P.Vanago ir M.Drobiazko "Liepsnojančio ledo" fiestų. Šiemet jose ledą kaitins garsiausias pasaulio dailiojo čiuožimo elitas. Žiūrovams šoks olimpinis, pasaulio ir net triskart Europos čempionas Viktoras Petrenka, ledas liepsnos nuo aistringo dukart pasaulio čempionų Elenos Leonovos ir Andrejaus Khvalko šokio, įspūdingą programą žada originalusis Europos čempionas Dmitrijus Dmitrienka. Kaune ir Vilniuje vyksiančiuose šou šoks keliskart Europos dailiojo čiuožimo čempionato prizininkas, Belgijos čempionas Kevinas Van Der Perrenas.

Tačiau nors žadėta, dabartiniai Lietuvos čempionai K.Copely ir Deividas Stagniūnas neatvyks.

"Katherine patyrė rimtą traumą ir mūsų šou nepasirodys", – liūdną žinią pranešė P.Vanagas. M.Drobiazko neslėpė nusivylimo ir kartėlio dėl šalies Prezidentės Dalios Grybauskaitės sprendimo nesuteikti pilietybės JAV čiuožėjai, tarptautinėse arenose ginančiai Lietuvos vardą.

M.Drobiazko neabejoja: K.Copely trauma neatsitiktinė. "Esant tokios nervinės ir emocinės būsenos kitaip ir negali būti. Kaip nesusižeisi, jie negali susikoncentruoti ir galvoja ne apie treniruotes, bet apie tai, kad atidavei visą laiką ir sveikatą svetimai šaliai, o ji tau užkirto kelius ir pareiškė: mums to nereikia", – svarstė M.Drobiazko.

Pasiliko tik desertą

Nors ir yra nuoskaudų, šių metų projekte "Aistra Liepsnojantis Ledas 2009" P.Vanago ir M.Drobiazko žada staigmenų. Didžiausias jų siekis – praskaidrinti žiūrovams nuotaiką taip, kad jiems iš galvų išgarmėtų visos niūrios mintys apie sunkmetį ir nesėkmes.

"Norime, kad žmonės atsipalaiduotų ir mėgautųsi reginiu. Kad šou būtų šviesus, skaidrus ir įkvėptų optimizmo", – kalbėjo M.Drobiazko.

Čiuožėjų pora džiaugiasi, kad visą energiją gali skirti pasirodymų režisūrai, muzikai, scenografijai, kostiumams ir choreografijai. Viskam, kas teikia kūrybinį pasimėgavimą.

"Pirmus ledo šou prisimename su virpuliu, tačiau į juos grįžti nenorėtume. Anuomet buvome ir organizatoriai, ir prodiuseriai: rūpinomės programa, pristatymu visuomenei, reklama, bilietų platinimu. Dabar pasilikome tik kūrybinę dalį, o kitką sprendžia savo srities profesionalai – renginių organizatoriai", – džiaugėsi P.Vanagas.

Šou – šeimos kūdikis

Krizės ir to, kad šou šiemet gali pritraukti mažiau žiūrovų, čiuožėjų šeimos duetas nesibaimina. "Neslėpsime, konsultavomės, galvojome, gal verta šiemet daryti pertrauką, tačiau nusprendėme, kad tradicijų laužyti negalima. Lauksime pačių ištikimiausių", – šypsojosi P.Vanagas.

"Be to, buvo metų, kai bilietus žmonės taip šluodavo, kad per dieną tekdavo suorganizuoti net po tris koncertus. Netgi džiaugiamės, kad galėsime atsikvėpti", – vyrui pritarė M.Drobiazko.

Čiuožėjai prisipažino, kad Pirmojo Rusijos kanalo projektas "Ledynmetis" išsiurbia visas jėgas. Todėl turo po Europą su šou "Aistra Liepsnojantis Ledas 2009" programa šiemet nebus.

Ar vieną dieną ledo šokėjai nesumanys atsisakyti ir Lietuvoje organizuoti šou? "Tai – mūsų kūdikis. Būtų sunku jo atsisakyti", – prisipažino šeimos duetas.

Kur? "Utenos" pramogų arenoje Vilniuje
Kada? Gruodžio 30 d. 21 val.
Kaina?  80–160 litų

Kur? „Sporto halėje“ Kaune
Kada? Gruodžio 29 d.21 val.
Kaina? 80-160 litų



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių