Pilaitės vaikams darželio iki Kalėdų laukti nereikės

Pasigirdus nuogąstavimams, kad Pilaitės darželis bus atidarytas tik per Kalėdas, sostinės valdžia suskubo pranešti, kad šiandien „Pilaitukas“ įregistruotas kaip juridinis vienetas, o nuo spalio pirmosios šiame darželyje darbą pradės pirmieji įstaigos darbuotojai.

Vilniaus miesto savivaldybėje šiandien surengtame pasitarime buvo nuspręsta sudaryti pirmąsias 7-ias vaikų grupes.

Vilniaus miesto mero Juozo Imbraso pavedimu naujas vaikų darželis Pilaitėje savo veiklą turi pradėti spalį. Šiandien buvo nuspręsta sudaryti 3 grupes trimečiams vaikams ir po 2 grupes keturmečiams bei penkiamečiams. Iš viso šiose grupėse laukiama 145 vaikų.

Likusios šešios grupės iš kitų amžiaus grupių vaikų bus sudarytos patikslinus dvimečių vaikų sąrašus. Tikėtina, kad daugiausia grupių bus skirta būtent dvimečiams vaikams, nes šios amžiaus grupės vaikų yra daugiausia.

„Spalio pirmąją į darželį bus atvežti paskutiniai baldai, o atidarymą planuojame spalio 7 dieną“, - sako „Pilaituko“ atidarymo koordinatorė Rasita Gylienė. Į pirmąsias septynias grupes pateks visi 2003-2005 metų gimimo vaikai iš aplinkinių namų.

Tikslūs ir galutiniai pirmųjų „Pilaituko“ darželinukų sąrašai bus paskelbti pirmosiomis spalio dienomis, bet ne vėliau spalio 3-iosios.

R.Gylienės teigimu, šiandien buvo nuspręsta, kad į darželį priimsime ne tik tas atžalas, kurios nelanko jokio darželio, bet ir tuos, kurie lanko atokesnius darželius kitose Vilniaus vietose, bet gyvena šalia „Pilaituko“. Tokiu būdu kituose Vilniaus miesto vaikų darželiuose atsilaisvins kelios dešimtys vietų, o Pilaitės gyventojams bus patogiau nuvesti vaikus į darželį ir pasiimti iš jo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių