Pilaitės darželį atidarysim per Kalėdas?

Vilniaus valdžia nesuspėjo atverti vaikų darželio duris Pilaitėje rugsėjo pirmajai. Tik vakar taryba patvirtino darželio įstatus. Kada pradės veikti „Pilaitukas“  - dar spėliojama.

Pirmas dvikalbis darželis

Vakar taryba patvirtino įstatus, pagal kuriuos veiks pirmasis per pastarąjį dešimtmetį sostinėje pastatytas naujas lopšelis-darželis, skambiu pavadinimu „Pilaitukas“. Pagal įstatus, darželis bus dvikalbis. Jį galės lankyti ne tik lietuvaičiai, bet ir jaunieji lenkučiai. Mat Pilaitės rajone susibūrusi gana didelė lenkų bendruomenė, o jų gimtąja kalba vaikų darželio ne tik Pilaitėje, bet ir artimiausiose rajonuose nėra.

Nors tik vakar patvirtinti įstatai, prašymai vaikus registruoti į darželį jau plaukia. Iš viso planuojama į šią ugdymo įstaigą priimti virš 200 auklėtinių, nuo metukų iki šešerių metų amžiaus. Visi auklėtiniai bus suskirstyti į 13 grupių, iš kurių daugiausia 3 bus skirtos lenkų tautybės vaikams. Į vieną grupę ketinama suburti ne daugiau nei 20 pilaitiškių. Patys mažiausieji, dar nesulaukę pirmojo gimtadienio, bus suskirstyti į ne didesnes nei 6 kūdikių grupes.

Politikai „užtempė gumą“

Kadangi tik vakar patvirtinti darželio įstatai, pačios įstaigos atidarymas nukeltas į lapkričio mėnesį. Mat dabar teks skelbti konkursą darželio direktoriaus vietai užimti, kuris truks mėnesį. Tik po to bus galima ieškoti darželio auklėtojų, metodininkų, kitų darbuotojų ir priiminėti „Pilaituką“ norinčius lankyti rajono vaikus.

Kultūros ir ugdymo departamento direktorė Lijana Kairienė pabrėžė, kad geriausiu atveju „Pilaitukas“ pradės veikti lapkričio viduryje, jeigu kiti darbai vysk sėkmingai, neįstrigs politikų kabinetuose. Antraip darželio atidarymą teks nukelti dar vėlesniam laikui.

„Man keista, kodėl praėjusį posėdį, vykusį liepos viduryje, taryba nenusprendė darželio įstatų klausimo nagrinėti skubos tvarka. Dėl to visi darbai taip ir išsitęsė“, - stebėjosi L.Kaireinė.

Šiuo metu arti Pilaitėje veikia vienintelis vaikų lopšelis-darželis „Gilužis“ , tačiau jau seniai jame trūksta vietų. Prieš keletą metų buvo bandyta gelbėti padėtį steigiant įstaigos filialą Pajautos g. 5, tačiau sparčiai plečiantis rajonui, vienintelis darželis gyventojų poreikių patenkinti jau nebegalėjo. Įsteigus naują vaikų lopšelį-darželį „Pilaitukas“, Pilaitės seniūnijos gyventojai turės galimybę leisti vaikus į arčiau gyvenamos vietos esantį darželį.

Portalas vilniausdiena.lt jau rašė apie savivaldybės planus pirmąjį po Nepriklausomybės paskelbimo darželį Vilniuje atidaryti dar šį rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių