Pilaitėje atrado gamtos ir gryno oro

Vilniaus miesto tarybos narys Viktoras Balakinas į Pilaitę atsikėlė iš prestižine laikomos M.K.Čiurlionio gatvės. Ir ligi šiol nesigaili, nes rado čia tai, ko labiausiai trūko miesto centre.

– Kodėl nusprendėte keltis gyventi į Pilaitę ir kuo ji jus anuomet sužavėjo? – teiravomės tarybos nario.

– 1993 m. pardaviau savo butą Naujamiestyje, M.K.Čiurlionio gatvėje. Tai prestižinė vieta, tačiau tai buvo mažas dviejų kambarių butelis, kurio gyvenant su šeima neužteko. Atsirado pirkėjas, aš pasinaudojau jo pasiūlymų ir ėmiau ieškoti buto kitur. Centre gyventi nebenorėjau ir kaip tik buvo pradėta statyti Pilaitė. Vietos, kur daug namų, manęs nežavėjo, o Pilaitėje tuo metu buvo vos vienas kitas namas. Be to, labai daug gamtos – dešimt minučių pėsčiomis iki ežero, paplūdimiai, smėlis. Trys minutės pėsčiomis, ir jūs jau miške.

Žinoma, paskui aplinkui atsirado daug naujų namų, tad gamta buvo šiek tiek užgožta, pro langą miško nematyti, tačiau vis vien gražu. Rudenį išeinu ir renku grybus, o surenku jų daugiau, negu kai kurie nuvažiavę už 50 kilometrų.

Kai gyvenau M.K.Čiurlionio gatvėje beveik niekada nemačiau balto sniego. Tik pasnigdavo, o po poros valandų sniegas jau būdavo pilkas. O čia pirmą kartą pamačiau, ką reiškia baltas sniegas nuo rudens iki pavasario.

Tai ne tik miegamasis, bet ir poilsiui tinkamas rajonas. Čia taip pat gyvena labai įvairūs žmonės. Nuo benamių iki gana pasiturinčių.

– Ką jūs pats veikiate laisvalaikiu? Ar leidžiate jį Pilaitėje?

– Turiu šunį, tai gana dažnai, kelis kartus per dieną, išeinu pasivaikščioti. Apėjau viską aplinkui, kelių kilometrų spinduliu. Patinka kvėpuoti grynu oru, grožėtis gamta, tiesiog būti gamtoje. Ir visa tai yra Pilaitėje.

– Kokių problemų pastebite savo rajone? Kas aktualu jums? Gyventojams?

– Neseniau tapau trigubu seneliu. Iki šiol turėjau vieną anūką. Jam aštuoneri. O neseniai sūnaus šeimoje gimė dvynukės. Pradėjome galvoti apie vaikų darželį ir pasirodo, kad tai didžiulė problema. Pilaitėje yra du vaikų darželiai, kuriuos lanko po 30 vaikų. Norėjome iškart parašyti prašymą ir atsistoti į eilę, tačiau dabar tvarka pasikeitusi.

Jeigu paklausite pilaitiškių, kiekvienas jums pasakys, kad darželiai – didžiausia problema. Antra pagal svarbumą bėda – automobilių stovėjimo aikštelės. Jei vakare užtrunki darbe ir atvažiuoji šiek tiek vėliau, tai vietos mašinai pastatyti nebus. Viskas užimta. Būna užstatyti ne tik šaligatviai, bet ir tos teritorijos, kur auga žolė. Suprantu, kad vietos trūksta, tačiau problemą reikia spręsti. Ant žolės paliktos mašinos gadina rajono estetinį vaizdą.

Pamiškėse yra girtaujančio jaunimo, benamių, kurie miškeliuose gaminasi valgyti. Neretai iš ten ateina nemalonus svilinamos mėsos ar kokių lašinių kvapas. Tai problema, tokia mūsų kasdienybė. Ryte išeini į gatvę ir matai, kad konteineryje kas nors rausiasi. Tačiau viešajame transporte jų nėra, nes visi vietiniai ir į miestą nevažinėja.

O šiaip daugiau problemų lyg ir nėra. Keliai gana geri, parduotuvių, prekybos centrų pakanka. Vaikų žaidimo aikštelės gerai įrengtos, yra kur pramogauti jaunimui. Būtų neblogai jeigu atsirastų nedidukas kino teatras.

– Ar kaimynai kreipiasi į jus, kaip į Vilniaus miesto tarybos narį? Ar prašo padėti, išspręsti problemą? Ką esate nuveikęs Pilaitės labui?

– Pastaruoju metu gyventojai pradėjo kreiptis į mane. Tiesa, dažniausiai mano laiptinės gyventojai. Jie kažkodėl mane laiko neformaliu seniūnijos atstovu. Klausia apie remontą, laiptinės dažymą, lauko durų keitimą.

Būna, žmonės ir taip ateina, gatvėje klausia.

Aš pats negaliu pasigirti, kad ką nors padariau Pilaitei. Aš dirbu Ekonomikos ir finansų komitete, mes svarstome šiuos klausimus. Tačiau jei gyventojai, bendruomenė, kuri čia yra labai stipri, kreiptųsi su savo pageidavimais, pasiūlymais, mielai padėčiau, kad savivaldybėje būtų išgirstas pilaitiškių balsas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar-tikrai

ar-tikrai portretas
ar tiesa , kad vaikų darželio pastatuose telpa vos 30 vaikų..., kad problema yra kaip ir visame Vilniuje tai taip, tuomet Pilaitės vaikų darželiuose vienoje grupėje ko gero turėtų būti vos po 5-6 vaikus

netiesa

netiesa portretas
VLD ,,Gilužis“ lanko apie 280 vaikų VD ,,Pilaitukas“ lanko apie 145 vaikai Tarybos nariui reikėtų pasidomėti, o gal tai straipsnio autoriaus klaida, kuri nepatikrinta

Jurijus Subotinas

Jurijus Subotinas portretas
Viktoras puikus ir doras zmogus,kuriu Lietuvoje labai truksta.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių