Piketuotojai reikalavo E.Žiobienės galvos

Pirmadienį Vilniuje prie Vaiko teisių apsaugos kontrolierės įstaigos susirinkę keli protestuotojai reikalavo kontrolierės Editos Žiobienės atstatydinimo.

Piketui leidimas nebuvo gautas, todėl jis užtruko vos kelias minutes. Pasak vieno iš aktyvistų Mariaus Kuprevičiaus, Vaiko teisių apsaugos kontrolierė ne tik kad tinkamai nereaguoja į esančias problemas ir nieko nedaro, kad Drąsiaus Kedžio dukrelė nebūtų atiduota motinai Laimutei Stankūnaitei, kurią D.Kedys kaltino pardavinėjant dukrą pedofilams, bet atvirksčiai, grąsina mergaitę prižiūrintems seneliams bei jos globėjai Neringai Venckienei.

„Mes reikalaujame, kad E.Žiobienė būtų atšaukta kuo skubiau arba atsistatydintų pati. Taip pat reikalaujame pradėti ikiteisminį tyrimą, kad būtų išaiškinta kokioms juodoms jėgoms dirba, nes aiškiai matosi, kad ji daro viską, kad vaikas būtų atiduotas motinai. Matosi, kad jos interesas yra ne apginti mergaitę, o pataikavimas kažkokioms neaiškioms organizacijoms“, - kalbėjo M.Kuprevičius.

Piketo metu buvo trumpai pristatyta Seimo pirmininkei Irenai Degutienei adresuota peticija, kurioje išvardinamos E.Žiobienės klaidos ir reikalaujama jos atstatydinimo. Šią peticiją surašė Teisės studentai, kurie anot M.Kuprevičiaus nesupranta, kaip E.Žiobienė gali jiems dėstyti teisės teoriją, kai pati nesugeba savo žinių pritaikyti praktikoje.

Pasirašyti šią peticiją bus galima beveik visuose Lietuvos miestuose, ji taip išsiųsta šešiose užsienio šalyse gyvenantiems lietuviams. Tikimasi, kad parašai bus renkami dvi savaites, o po to peticija su reikalavimus palaikančių žmonių parašais bus įteikta I.Degutienei.

Susitikti su piketuotojais išėjo ir Vaiko teisių apsaugos kontrolierės atstovė spaudai Olga Malaškevičienė. Ją žmonės iškart apibėrė įvairiais klausimais, tačiau be pačios E.Žiobienės ji į juos atsakyti negalėjo.

Pasak O.Malaškevičienės, Vaiko teisių apsaugos kontrolierė yra pasiryžusi susitikti su D.Kedžio dukrą ginančiais žmonėmis ir padiskutuoti ieškant atsakymų į rūpimus klausimus. „Deja, šiandien jos nėra darbe, ji išvykusi į užsienį ir grįš trečiadienį“, - sakė E.Žiobienės atstovė.

Buvo sutarta, kad Vaiko teisių apsaugos kontrolierei grįžus, bus suderintas laikas ir abi suinteresuotos šalys susitiks pokalbiui.         


Šiame straipsnyje: KedysŽiobienėpiketas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių