Piketuodami Kauno rajono ugniagesiai bando išlikti

Jau trečią kartą prie Kauno rajono savivaldybės piketuoja ugniagesiai gelbėtojai. Tarybai nusprendus iki 2012 metų sustabdyti Poderiškių ir Domeikavos komandų veiklą, pareigūnų profsąjunga kreipėsi į teismą. Tačiau nesulaukus teismo sprendimo jau atleisti 4 Domeikavos ugniagesiai. 

„Siekiama kuo greičiau susidoroti su nepalankiais žmonėmis, kurie neleidžia švaistyti lėšų. Nejaugi nebuvo galima palaukti teismo sprendimo“, - taip darbuotojų atleidimą traktavo Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Saulius Džiautas. 

Sausio pabaigoje Kauno rajono taryba pritarė reorganizacijai, pagal kurią Poderiškių ir Domeikavos ugniagesių komandos nedirbs. Šių komandų gelbėtojai nesutiko su siųlymu pamažinti atlyginimus. Sudarytas 18 gelbėtojų atleidimo grafikas.

Tačiau ugniagesiai tarybos sprendimą apskundė teismui ir reikalavo jo vykdymą sustabdyti. Deja, teismas panaikino laikinąsias apsaugos priemones esą jos neadekvačios ir tarybos sprendimas ėmė veikti. 

Nors ugniagesiai reikalavo iki teismo išaiškinimo jų neatleidinėti, Kauno rajono administracijos direktorius Vytas Bancevičius konstatavo, kad tarybos sprendimai turi būti vykdomi kaip įstatymai. 

„Jeigu teismas panaikins tarybos sprendimą, kompensuosime nuostolius“, - padėtį bandė švelninti Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Meras tikino, kad Kauno rajone yra laisvos 7 gelbėtojų darbo vietos ir, kad ruošiamasi statyti naują gaisrinę Lapėse netoli sodų.


Šiame straipsnyje: ugniagesių piketasugniagesiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių