Pigi nakvynė vilioja ne visus

Nakvynės namai Vilniuje keliautojus vilioja mažomis kainomis. Viena naktis – kiek daugiau nei dešimt eurų. Tačiau grįžę namo jie vieni kitus perspėja – kartais geriau kiekvieno cento netaupyti.

Trūksta karšto vandens

Prabangius viešbučius sau leisti gali ne kiekvienas keliautojas. Tie, kurie nori susipažinti su svetimomis šalimis, bet neišleisti visų santaupų, renkasi nakvynės namus. Svarbiausia, kad yra lova, dušas, virtuvėlė – vis tiek grįžti tik pernakvoti ir nusiprausti. Tačiau tokiu požiūriu besivadovaujantys turistai Vilniuje kartais lieka nusivylę.

Duše nebuvo karšto vandens, vietoj žadėtos lovos kambaryje – sofa palėpėje, visą naktį aplink sklido toks triukšmas, kad buvo neįmanoma miegoti. Tokiomis sąlygomis pasipiktinę Joshua iš Jungtinių Valstijų ir Mauro iš Italijos interneto forume perspėjo kitus turistus – jokiu būdu nesirinkite nakvynės namų "A Hostel" Sodų gatvėje.

"Vienintelis geras dalykas – jie tikrai pigiausi", – ironizavo dalydamasis patirtimi Joshua. Už prieglobstį vienai parai čia tenka sumokėti nuo 9 iki 18 eurų.

Filaretų nakvynės namams keliautojai priekaištauja dėl per mažo personalo dėmesio. Nakvynės namai dideli, norinčių apsistoti daug, ir darbuotojai nespėja visiems suteikti, ko jiems reikia. "Be to, vonios kambariai nelabai švarūs, karšto vandens – nepakankamai, o išėjus iš dušo šalta", – trūkumus vardijo turistė iš Kinijos.

Neišvengia triukšmo

Netoli stoties įsikūrę nakvynės namai "Fortuna" – patogi vieta susisiekimo požiūriu, tačiau dėl to nukenčia apsistojusiųjų miegas. Visą naktį jie girdi netoliese važiuojančių traukinių bildesį. "Kambariai skurdūs, juose – tik lova ir stalas, šviesos nepakanka skaityti, bet yra kompiuteriai, o tai labai patogu tiems, kurie jų neatsivežė patys", – įspūdžiais dalijosi viešnia iš Rusijos Irina.

Pastabų dėl triukšmo sulaukia ir kiti nakvynės namai, įsikūrę senamiestyje ar šalia intensyvaus eismo gatvių. Tačiau priekaištų dėl to nakvynės namai išgirsta palyginti retai – juose dažniausiai apsistoja jaunimas, mėgstantis linksmintis iki paryčių.

Pakanka paprastumo

Nakvynė "Paupio namuose" kainuoja nuo 13 eurų, bet juose apsistoję žmonės vieningi: draugiškas kolektyvas, graži vieta, nieko prieš sugrįžti ir dar kartą. "JNN Hostel" Konstitucijos prospekte priekaištų kol kas taip pat nesulaukė. Svečiams patinka, kad jis netoli centro, galima naudotis internetu, yra gimnastikos salė, plaukimo baseinas.

Aukščiausio įvertinimo tarp keliautojų sulaukia šio verslo naujokai – "Jimmy Jumps House" Savičiaus gatvėje. Juos įkūrė kanadietis keliautojas, pats su kuprine ant pečių prieš tai perkeliavęs daugiau nei 40 šalių.

"Tokie ir turi būti teisingi nakvynės namai: jauki, paprasta vieta, gera atmosfera ir nuostabus šeimininkas. Pati geriausia vieta Vilniuje", – užtikrintai teigė Mattas iš Didžiosios Britanijos. Už nakvynę 12 vietų kambaryje čia teks sumokėti 40 litų, 6 vietų – 45 litus, o dviviečio kambario kaina – 120 litų. Į šią kainą įskaičiuoti pusryčiai, internetas, ekskursijos po miestą.

Liaupsių turistai negaili ir nakvynės namams "Hostelgate" Mikalojaus gatvėje. Grįžę namo jie džiaugiasi prisimindami malonų aptarnavimą, jaukią bendrą vietą pailsėti, jei yra noro – išsikepti kepsnių, pažiūrėti televiziją. O pritrūkus veiksmo miesto centras visai šalia. Vienintelis trūkumas – antrame aukšte yra tik pora mažų vonios kambarių. "Tačiau man niekada neteko laukti", – užtikrino Maiklas iš Naujosios Zelandijos ir primygtinai rekomendavo šią vietą kitiems. Nakvynės kaina – nuo 10 eurų.

Atsiliepimus apie nakvynės namus rašydami keliautojai kone vieningai sutaria: vienas svarbiausių dalykų – aptarnavimas, bendri įspūdžiai. Jei darbuotojai priėmė maloniai ir rūpinosi svečiais kaip savo draugais, mažus nesklandumus galima ir atleisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
Jei nori, kad būtų ir karšto vandens pakankamai ir išėjus iš dušo nebūtų šalta, kad ir aptarnautų gerai ir visa kita, reikia nuomotis normaliuose viežbučiuose kambarius, ne nakvynes namuose po 9EU.

aaaaaaa

aaaaaaa portretas
ne visų norinčių keliauti, pilnos kišenės pinigų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių