Petrašiūnų elektrinės nebenuomos?

Po “Kauno dienos” straipsnio apie galimai neskaidrų Petrašiūnų elektrinės nuomos konkursą, miesto savivaldybė siūlo nutraukti konkursą arba koreguoti jo sąlygas.

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybė pripažino, kad prieš dvi savaites paskelbtas Petrašiūnų elektrinės nuomos konkursas yra neskaidrus.

Miesto ūkio ir energetikos komiteto posėdyje įvertinę „Kauno dienos“ paskelbtą informaciją apie konkursą, politikai sutarė užkirsti kelią didelės apimties aferai.

Komiteto nariai stebėjosi, kam galėjo kilti mintis išnuomoti strateginį miesto objektą nepasitarus nei su administracijos direktoriumi, nei miesto meru, nei su Miesto ūkio ir energetikos komitetu ar jo pirmininku. Esą tokie klausimai turi būti deramai apsvarstyti.

Pasak Miesto ūkio ir energetikos komiteto pirmininko Gedimino Žukausko, tai nėra paprastas pastatų ir statinių nuomos konkursas, todėl labai svarbu, kad juose ir toliau būtų vykdoma energetinė veikla. Paskelbto konkurso pavadinimas, anot jo, klaidina ne tik investuotojus, bet ir miestiečius.

Esą svarbiausia, kad nebūtų pažeistos miesto gyventojų teisės. Turi būti išlaikytos palankios energijos kainos vartotojui, aiški ir suprantama nauda gyventojui.

„Kauno energija“, skelbdama šį konkursą, nepasitarė su miestu ir peržengė savo įgaliojimų ribas“, - sakė G.Žukauskas.

Miesto ūkio ir energetikos komiteto nariai sutarė: šis konkursas turi būti nutrauktas arba jo sąlygos turi būti pakoreguotos.

Skelbimas buvo išspausdintas tik viename laikraštyje, nepasinaudota interneto erdvės galimybėmis. Esą turi būti laikomasi konkurencingumo principų - visiems, norintiems dalyvauti konkurse, sąlygos privalo būti vienodos. Jeigu bus nuspręsta nuomoti Petrašiūnų elektrinę, greičiausiai konkursas bus pratęstas dviem trims mėnesiams.

Pirmadienį, lapkričio 2 d., rinksis „Kauno energijos“ stebėtojų taryba, kuriai bus rekomenduojama nutraukti konkursą arba skelbti naują su pakoreguotomis sąlygomis. Be to, nuomos konkursas turėtų būti tarptautinis ir spaudoje išspausdintas užsienio kalba.


Šiame straipsnyje: Petrašiūnų elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių