Pėstiesiems tarnaus naujas šviesoforas

Ateinantį trečiadienį Garliavoje, Vytauto ir S.Lozoraičio gatvių sankryžoje, prie „Iki" prekybos centro, eismo srautus pradės reguliuoti naujas šviesoforas. Jį jau pastatė „Saugaus eismo" bendrovė.

„Idėją, kad šioje vietoje būtinas šviesoforas, iškėlė Garliavos J.Lukšos gimnazijos moksleiviai ir vietos bendruomenė. Malonu, kad ją realizavome pasitinkant rugsėjo 1-ąją. Šviesoforo atsiradimą šioje vietoje, tikiuosi, teigiamai įvertins ir vietos bendruomenė, ir Garliavos svečiai", - sakė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Pėsčiųjų, ypač šios gimnazijos moksleivių, saugumui šiemet įrengtas 100 metrų atitvaras. Visame Garliavos miestelyje jau atnaujintos ir pėsčiųjų perėjos.

Minėta sankryža, pasak Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėjo Kęstučio Povilaičio, kaip ir visa Vytauto gatvė, tebėra avaringa. Čia eismo nelaimės įvykdavo gana dažnai. Pasekmės būdavo labai skaudžios.

Situacija šiek tiek pasikeitė po Vytauto gatvės rekonstrukcijos - transportas dabar gali judėti dviem eilėmis, šaligatviai įrengti atokiau nuo važiuojamosios kelio dalies, modernizuotas apšvietimas bei iškirsti seni medžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių