Peršalimo ligos uostamiestyje ištuštino darželius

Klaipėdoje paskelbta gripo epidemija bene labiausiai išretino darželinukų gretas. Kai kuriuose darželiuose dėl itin mažo vaikų skaičiaus, tenka sujungti ar net uždaryti grupes.

Labiausiai ištuštėjo darželis „Bangelė“ – šioje ikimokyklinėje įstaigoje trūksta daugiau kaip pusės vaikų (52 proc.). Didelis nelankomumas fiksuojamas darželiuose „Radastėlė“ (45,9 proc.), „Liepaitė“ (40,22 proc.), „Žemuogėlė“ (38,8 proc.), „Puriena“ (36,7 proc.). Tauralaukio progimnazijoje, kurioje mokosi ir pradinukai, į pamokas neatvyko 39 proc. vaikų.

Pasak specialistų, šie nelankomumo rodikliai - nėra garantuotas įrodymas, kad visi vaikai serga gripu ar peršalimo ligomis. Daug tėvų savo atžalų į darželius neleidžia dėl baimės, kad vaikas užsikrės nuo kitų sirguliuojančių vaikų.

Tačiau kituose darželiuose ligos neturi didelės įtakos lankomumui. Giruliuose esančiame darželyje „Giliukas“ ir Klaipėdos darželyje „Švyturėlis“ trūksta vos dviejų procentų vaikų.

Klaipėdos ikimokyklines įstaigas lanko 9008 vaikai, vasario 5 dienos duomenimis, į jas neatvyko penktadalis mažųjų klaipėdiečių. Šiuos duomenis surinko Klaipėdos visuomenės sveikatos centras.

Situacija Klaipėdos bendrojo lavinimo mokyklose kinta nežymiai. Naujausiais duomenimis, uostamiesčio mokyklose į pamokas neatvyko 18,5 proc. vaikų (vasario 5 d. šis rodiklis siekė 17,8 proc.). Trečdalio moksleivių trūksta „Gabijos“ progimnazijoje (32,7 proc.) ir „Santarvės“ pagr. mokykloje ( 31,5 proc.). Mažiausiai ligos praretino I. Simonaitytės pagr. (7,2 proc.) ir „Vyturio“ prad. (9,3 proc.) mokyklas.

Palyginti su praėjusios savaitės duomenimis, kuriuos iš bendrojo lavinimo mokyklų renka Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuras, sergamumas mokyklose yra išaugęs daugiau kaip trimis procentais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių