Penktąjį sezoną „Urvinis žmogus" pradeda Kaune

Populiariausia Lietuvoje teatro komedija „Urvinis žmogus" penktąjį sezoną pradeda Kaune. Rugsėjo 16-27 d. pramogų centro „Oazė" klube „Sin" bus parodyti šeši spektakliai, kuriuose publika išvys vaidinančius visus tris „urvinius" - aktorius Dainių Kazlauską, Darių Meškauską ir Vaidotą Martinaitį.

Skirtingi „urviniai" vaidins po du kartus: D.Kazlauskas - 21 ir 27 d., D.Meškauskas - 18 ir 25 d., V.Martinaitis - 16 ir 20 d. Visi trys aktoriai yra prestižiškiausio Lietuvoje teatro apdovanojimo - „Auksinio scenos kryžiaus" - laureatai. Vaidindami „urvinį" jie kuria savitus, spalvingus ir emociškai įtaigius personažus, o gausios improvizacijos kiekvieną spektaklį paverčia išskirtiniu.

Penktą sezoną su didžiuliu pasisekimu Lietuvoje rodomas „Urvinis žmogus" - mūsų šalyje reto žanro - monospektaklio - atstovas. Dviejų dalių komedijos centre - „tipiškas vyras", kuris scenoje aiškinasi, kodėl vyrai ir moterys nuo pat urvinio žmogaus laikų nesugeba iki galo suprasti vienas kito kalbos, minčių ir jausmų. Scenoje „urvinis" vyriškai pasakoja neįmantrias, kasdieniškas istorijas, kurios nutinka jam bendraujant su mylima, bet iki galo neperprasta žmona. Žiūrovai lengvai atpažįsta epizodus iš asmeninio gyvenimo, priverčiančius juoktis ar bent jau nusišypsoti.

„Urvinis žmogus" yra pirmasis Lietuvoje pastatytas repertuarinis spektaklis, patekęs į Brodvėjaus rekordų knygą. Ši amerikiečio aktoriaus ir teatro prodiuserio Robo Beckerio 1991 m. sukurta komedija yra ilgiausiai per visą Brodvėjaus istoriją scenoje išbuvęs monospektaklis. Jis rodomas daugiau kaip 30 valstybių scenose. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių