Penktadienis Kaune tapo juoda diena pėstiesiems

 

Baigiantis darbo savaitei mieste pasipylė skaudžių avarijų virtinė. Per pusdienį Aleksote įvyko dvi eismo nelaimės, nusinešusios pėsčiųjų gyvybę.

Kaip jau buvo rašyta „Kauno dienoje“, pirmoji avarija įvyko penktadienį po pietų. Europos prospekte dideliu greičiu lėkęs policijos pareigūno vairuojamas nuosavas „Volvo S60“ markės automobilis kliudė ir mirtinai sužalojo per pėsčiųjų perėją ėjusią 71 metų amžiaus Kauno jėzuitų gimnazijos mokytoją ekspertę Genovaitę Kuckailienę. Nuo patirtų sunkių sužalojimų moters gyvybė užgeso nelaimės vietoje.

Jau sutemus, apie 17.50 val., vos už kilometro, Veiverių plente įvyko antra skaudi eismo nelaimė. Važiuodama nuo Seniavos plento Europos prospekto link, Veiverių plento ir Slankų gatvės sankryžoje 29 metų vairuotoja nepastebėjo nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje gatvę kirtusio aštuoniasdešimtmečio. „Mitsubishi Colt“ markės automobilis ir sunkiai sužalojo pėstįjį.

Greitosios pagalbos medikų automobilis kurį laiką stoviniavo avarijos vietoje. Medikai smarkiai sužalotam vyrui suteikinėjo būtinąją pagalbą. Netrukus jie nukentėjusįjį pristatė į Kauno medicinos universiteto klinikų Reanimacijos skyrių. Praėjus kelioms valandoms po avarijos, apie 22 val., vyras ligoninėje mirė.

Anot policijos pareigūnų, pėstysis į gatvę įžengė iš dešinės pusės pagal mašinos judėjimo kryptį. Kaip tik toje judraus Veiverių plento pusėje veikiausiai taupumo sumetimais nedegė nė vienas gatvės apšvietimo žibintas, o matomumą dar labiau pablogino tuo metu prapliupęs nesmarkus lietus.

Pėstįjį kliudžiusi transporto priemonė sustojo tik pravažiavusi perėją, už kelių metrų nuo jos. Apie garbaus amžiaus vyrui tekusį smarkų smūgį liudijo sukultas priekinis lengvojo automobilio stiklas ir apgadintos kėbulo priekinės dalies detalės.

Dar viena skaudi nelaimė penktadienį priešpiet įvyko Chemijos gatvės 4 numeriu pažymėto bendrovės „Lietuvos dujos“ pastato kieme. Apie 11.25 val. „Volkswagen LT 35“ markės tarnybiniu mikroautobusu atbula eiga važiavęs 23 metų įmonės darbuotojas nepastebėjo už automobilio buvusio bendradarbio. Automobilis kliudė ir mirtinai sužalojo 53 metų amžiaus vyrą. Dėl bendrovės teritorijoje įvykusios eismo nelaimės Kelių policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Panašu, kad šiemet Kauno mieste avarijų protrūkį išties iššaukė gerokai sumenkęs gatvių apšvietimas. Kol miesto valdžia mėgina sutaupyti elektros sąnaudų sąskaita, automobiliai ir toliau nesiliauja gatvėse „šienavę“ pėsčiųjų. Apie tai akivaizdžiai byloja dar dvi penktadienį įvykusios avarijos.

Apie 18.05 val. Vandžiogalos gatvėje automobilis „Renault Megane“, vairuojamas 58 metų moters, ties 11 numeriu pažymėtu namu kliudė ir sužalojo iš kairės pusės nereguliuojama pėsčiųjų perėja ėjusią 28 metų pėsčiąją. Jauna moteris greitosios pagalbos automobiliu buvo pristatyta į Kauno klinikų Mišrių traumų skyrių.

Nepraėjus nė valandai į tos pačios gydymo įstaigos Smegenų traumų skyrių paguldyta ir 52 metų moteris. Ją apie 18.55 val. Savanorių prospekte kliudė „Volvo S80“ markės automobilis, vairuojamas 37 metų amžiaus Lietuvos kariuomenė mokomojo pulko Karo inžinerijos mokyklos viršininko majoro V.J.

P.Lukšio gatvės ir Savanorių prospekto sankryžoje kariūnas, sukdamas kairėn, nepastebėjo per reguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusios moters ir ją partrenkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių