Penktadienį visi norintys laiko Konstitucijos egzaminą

Tęsdama tradiciją, Teisingumo ministerija ir šiemet, jau ketvirtus metus iš eilės, organizuoja Konstitucijos egzaminą.

Vilniečiai ir sostinės svečiai spalio 1 d. (penktadienį), 12 val. kviečiami atvykti į Vilniaus miesto savivaldybę (Konstitucijos pr. 3) ir dalyvauti Konstitucijos egzamine.

Konstitucijos egzaminą gali laikyti visi norintys – nuo pirmokėlio iki teisinį išsilavinimą turinčio teisininko. Egzaminas vyks keliose vietose: Savivaldybės patalpose, mokyklose ir įkalinimo įstaigose. Bus sudarytos atskiros laikančiųjų grupės. Mokiniai bus suskirstyti į tris amžiaus grupes: 1–4 klasių mokiniai (jie atliks kūrybinę užduotį), 5–7, 8–10 ir 11–12 klasių mokiniai.

Kiti piliečiai skirstomi į dvi grupes: asmenys neturintys teisinio išsilavinimo ir asmenys turintys teisinį išsilavinimą arba studijuojantys teisę. Kiekviena minėta grupė laikys skirtingo sudėtingumo egzaminą ir varžysis dėl nugalėtojo vardo.

Asmenys, norintys pasitikrinti savo teisines žinias, bet nenorintys varžytis dėl nugalėtojo vardo, galės tai padaryti interneto svetainėje „Delfi.lt“.

Egzaminas vyks dviem etapais: spalio 1 d. ir spalio 15 d. Apdovanojimo ceremonija vyks Prezidentūroje, planuojama data – spalio 26 d. Dalyvių darbus vertins Konstitucijos egzamino testų vertinimo komisija.

Egzamino dalyvius kviečiame iš anksto registruotis laikyti egzaminą tel.: 211 2412 (nuo 8.30 iki 17.30 val.) arba el. p. irena.minkeviciene@vilnius.lt. (Būtina nurodyti, jei esate baigę teisės studijas ar studijuojate teisę – organizatoriams bus sklandžiau vykdyti egzaminą.)


Šiame straipsnyje: Konstitucijos egzaminas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių