Penktadienį Klaipėdą aplankys burlaivis „Kruzenshtern“

Šį penktadienį pavasario ir burių sezono pradžią Klaipėdoje paskelbs ypatingas svečias - „Kruzenshtern“ - vienas didžiausių pasaulyje mokomųjų burlaivių.

Vienas didžiausių ir įspūdingiausių pasaulyje mokomųjų burinių laivų pradeda navigacinį sezoną Klaipėdoje. Kaliningrado valstybinei Baltijos žvejybos laivyno akademijai priklausančio burlaivio „Kruzenshtern“ vizitai tampa gražia tradicija – 2012 metų lapkritį Klaipėda tapo paskutiniu mokomųjų reisų uostu, kurį aplankė „Kruzenshtern“. Pasak Akademijos vadovų, Klaipėdos uostas ir miestas visuomet draugiškai sutinka „Kruzenshtern“, todėl renkantis tarp daugybės burlaivį kviečiančių miestų stengiamasi surasti galimybę atplaukti į kaimyninį uostą.

Pirmojo šiais metais „Kruzenshtern“ mokomojo reiso, prasidėsiančio Klaipėdoje metu planuojama užsukti į tokius uostus kaip Bremerhafenas ir Hamburgas (Vokietija), burinių laivų festivalį „Rouen Armada“ Prancūzijoje. Antrasis reisas prasidės birželio pabaigoje ir jo metu „Kruzenshtern“ dalyvaus burinių laivų regatos „The Tall Ships Races“ plaukime nuo Rygos iki Ščecino (Lenkija) bei aplankys Gdanską, Taliną, Rostoko burinių laivų festivalį „Hanse Sail“ ir kitus uostus. Rugpjūčio mėnesį, trečiojo reiso metu „Kruzenshtern“ laukia Italijos miestas La Spezia, o pakeliui burlaiviu galės pasigrožėti Vlissingeno (Nyderlandai), Zeebrugge (Belgija), Santander ir Barselonos (Ispanija), Toulono (Prancūzija) gyventojai.

1920 m. pastatytas „Kruzenshtern“ (ankstesnis vardas – „Padua“) yra ne tik plaukiojanti burlaivių istorijos dalis, bet atlieka aktyvią buriavimo ir jūreivystės mokymo veiklą. Mokomojo plaukimo ir apsilankymo Klaipėdoje metu burlaivio įgulą sudarys 120 valstybinės Baltijos žvejybos laivyno akademijos kursantų.

Į Klaipėda šis įspūdingas burlaivis atplauks penktadienį, balandžio 19 d., 9 val. ir bus švartuojamas Kruizinių laivų terminale.

„Kruzenshtern“ bus atviras lankymui penktadienį ir šeštadienį nuo 11 iki 15 ir nuo 17 iki 20. Burlaivis “Kruzenshtern” Klaipėdoje svečiuosis iki sekmadienio 12 val.


Šiame straipsnyje: KruzenshternKlaipėdaburlaivis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių