Penktadienį bus paskelbti konkurso „Darni šeima“ nugalėtojai

Penktadienį Seime vyks Tarptautinės šeimos dienos minėjimas. Renginio metu bus paskelbti antrą kartą vykstančio konkurso „Darni šeima 2010“ nugalėtojai ir pagerbtos visos konkurse dalyvavusios šeimos.

„Dalyvauti Tarptautinės šeimos dienos minėjime yra pakviestos ne tik konkurse „Darni šeima 2010“ dalyvavusios šeimos, bet ir pernai metais vykusio konkurso šeimos dalyvės, šeimų ambasadoriai ir nevyriausybinių organizacijų atstovai su savo šeimomis. Norime, kad ši diena būtų šventė šeimoms, norime švęsti su šeimomis, padrąsinti jas ir sutelkti, juk šeima yra mūsų valstybės pamatas, joje yra perduodamos vertybės ir ugdoma atsakomybė“, - sakė socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėja Jolanta Ramonienė.

Tarptautinės šeimos dienos minėjimo metu vyks paskaita tėvams ir vyresniems jų vaikams „Tėvai ir vaikai: atradimai ir praradimai“, kurią ves gydytojas psichoterapeutas Eugenijus Laurinaitis. Mažiausieji šventės dalyviai paskaitos metu bus pakviesti į jiems skirtą programėlę.

Renginyje šeimos turės galimybę susipažinti, pabendrauti, pasidalinti savo patirtimis auginant atžalas bei išlaikant santarvę ir darną tarp šeimos narių. Taip pat šeimų laukia Lietuvos politikų sveikinimai bei meninė-muzikinė programa.

Konkurse dalyvaujančios šeimos galėjo pretenduoti į vieną iš penkių nominacijų: „Už šeimos tradicijų puoselėjimą“, „Už kartų santarvę“, „Už bendruomeniškumą“, Už globą ir rūpestį silpniausiais šeimos nariais“, „Už kūrybingumą, vienijantį šeimą“. Iš viso konkursas sulaukė 37 šeimų dalyvių.

Tarptautinės šeimos dienos minėjimą ir konkurso „Darni šeima 2010“ finalinį renginį rengia Socialinės apsaugos ir darbo ministerija kartu su Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetu. Renginio globėja - Seimo pirmininkė Irena Degutienė.


Šiame straipsnyje: darni šeima

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių