Per penkerius metus „Megą“ aplankė beveik 40 mln. žmonių

Lygiai prieš penkerius metus, 2005-ųjų gruodžio 2-ąją, prekybos ir laisvalaikio centras "Mega" atvėrė duris pirmiesiems lankytojams. Per penkmetį "Megoje" esančiose parduotuvėse ir pramogų vietose apsilankė daugiau nei 40 milijonų žmonių.

"Gyvavimo pradžioje išsikeltas tikslas – tapti Vidurio Lietuvos simboliu ir šio regiono gyventojų susibūrimo vieta – yra įgyvendintas", – sakė "Megą" valdančios bendrovės "Baltic RED" rinkodaros vadovė Rasa Vyšniauskienė, analizuodama penkerių metų darbą.

Per penkmetį "Mega" tapo ne tik kauniečių ir aplinkinių miestų bei miestelių gyventojų traukos centru, bet ir sulaukia svečių iš visos Lietuvos. Ypač jų gausu šiltuoju metų laiku, kai žmonės daugiau keliauja. "Megoje" noriai apsilanko netgi svečiai iš užsienio ir artimiausi mūsų kaimynai – latviai, baltarusiai, lenkai.

Visus penkerius metus "Mega" išliko gyvybinga, ypač mėgstama ne tik lankytojų, bet ir prekybininkų – šiuo metu "Megoje", nepaisant krizės, nėra laisvų prekybos plotų, nuolat šurmuliuoja žmonės. "Megoje" įsikūrusiose parduotuvėse, paslaugų ir pramogų vietose dirba daugiau nei tūkstantis darbuotojų, o daugiau nei šimtas iš jų prekybos ir laisvalaikio centre darbuojasi nuo pat pirmųjų dienų.

Viena iš jų, "Šeimos vaistinės" vedėja Rūta Medikienė pasakojo, kad "Megoje" malonu leisti ne tik darbo valandas, bet ir laisvalaikį – apsipirkti, papramogauti su šeima ar draugais. "Mega" tapo neatsiejama mano gyvenimo dalimi, čia jaučiuosi nuolat esanti įvykių sūkuryje", – kalbėjo R.Medikienė, ypač vertinanti "Megoje" tvyrančią smagią atmosferą.

Kita penkerius metus "Megoje" dirbanti "Čili kaimo" direktorė Lina Žentelienė džiaugiasi, kad nuolat organizuojamos akcijos, konkursai, šventės, pritraukia į "Megą", o kartu ir į "Čili kaimą" daugybę lankytojų. Jos teigimu, "Mega" nuo kitų prekybos centrų skiriasi tuo, kad čia veiklos randa ne tik kiekvienas šeimos narys atskirai, bet ir visa šeima kartu. "Dirbant "Megoje" nuolat tenka bendrauti su pačiais įvairiausiais žmonėmis. Jei darbo dienomis čia dažniau sutiksi kauniečius, tai savaitgaliais apsilanko svečiai iš aplinkinių rajonų ir miestų, taigi niekad nebūna nuobodu, neužklumpa monotonija", – sakė L.Žentelienė.

Didžiausio "Megos" traukos centro pozicijų visus penkerius metus neapleidžia didysis, net 170 tūkst. litrų akvariumas. Čia skiriami pasimatymai, fotografuojamasi, lankosi moksleivių ekskursijos, vyksta netgi povandeninės fotosesijos. Daugiausia dėmesio sulaukia šeši Karibų jūros rykliai, keliantys lankytojams susidomėjimą ir pagarbią baimę. Akvariumą prižiūrintis biologas Saulius Karalius sako, kad per prabėgusius metus akvariumo gyventojų dėl kartais prasiveržiančių ryklių grobuoniškų instinktų šiek tiek sumažėjo, tačiau žuvys pastebimai išaugo ir tapo tikromis dirbtinio rifo gyventojomis, akvariumą laikančiomis savo tikraisiais namais. Pastaruoju metu su "Megos" akvariumu dėl mažylių dėmesio rungiasi ir autentiškas rankų darbo traukinukas, per pirmuosius tris gyvavimo mėnesius jau pravežęs daugiau nei 25 tūkst. keleivių.

Dauguma renginių taip pat vyksta būtent prie didžiojo akvariumo. Ne išimtis ir "Megos" jubiliejaus šventiniai renginiai. Šeštadienį, gruodžio 4 dieną, nuo 18 val. melomanų laukia du išskirtiniai gyvo garso koncertai: "Donatas Montvydas goes Michael Jackson" ir "Erica Jennings goes Madonna". O sekmadienį, gruodžio 5 dieną, 14 val. visi kviečiami į gimtadienį pagal Karlsoną, kuriame bus galima paskanauti penkių tortų, iš viso sveriančių per 200 kilogramų, ir pamatyti spektaklį visai šeimai "Karlsonas ir Mažylis". Be to, gruodžio 1-5 dienomis "Megos" lankytojų laukia šventinės, net iki 50 proc. sieksiančios nuolaidos.

Belaukdama kito – dešimtojo – jubiliejaus, "Mega" žada ir toliau stebinti kauniečius ir miesto svečius akcijomis, konkursais, rekordais, koncertais ir šventėmis, plėtoti smagias iniciatyvas, tokias kaip "MEGOS Mamyčių akademija" ar "Dog–o–weenas" ir pateikti daugybę kitų staigmenų.


Šiame straipsnyje: Mega

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių