Pedofilų dairosi Kauno savivaldybėje?

„Kuo jūs skiriatės nuo pedofilų?" - netikėtą klausimą Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas išgirdo iš vieno miesto politiko tarybos posėdyje. 

Svarstant miesto mokyklų jungimo ir su švietimo įstaigų tinklo pertvarka susijusį klausimą, politikams buvo neaišku, kodėl ne visoms mokykloms taikomi vienodi standartai - vienoms leidžiama ilgiau išlaikyti vidurinės mokyklos statusą, o kitos skubiai pertvarkomos į pagrindines.

Darbo partijos frakcijos seniūnui Pranui Paškevičiui užkliuvo tai, kad švietimo ir ugdymo klausimus tarybai pristatinėjantis A.Bagdonas nenoriai kalba apie situaciją katalikiškose mokyklose. „Kuo jūs skiriatės nuo pedofilų? Jie tenkina savo poreikius, o jūs - neaiškių klanų interesus, bet ir vieni ir kiti naudojatės vaikais“, - pratrūko P.Paškevičius.

Po tokio pasisakymo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija paragino A.Bagdoną kreiptis į Etikos komisiją dėl įžeidinėjimo.

„Man tie jūsų literatūriniai teismai nemalonūs, o kas į ką panašus, aš nekomentuosiu“, - iš tribūnos tarė A.Bagdonas.

P.Paškevičius vėliau atsiprašė valdininko, teigdamas, kad buvo ne taip suprastas.

„Žmogus atsiprašė, tiek to“, - numojo ranka A.Bagdonas. Jis neketina prašyti Etikos komisijos svarstyti tokį politiko pareiškimą.

„Jeigu žmogus atsiprašo, pagal mūsų nuostatus jo elgesio jau nesvarstome“, - paaiškino Etikos komisijos pirmininkė Antanina Medvedevienė.

Miesto tarybos nariai kone kiekviename posėdyje apsikeičia ne itin mandagiomis, o kartais ir įžeidžiančiomis frazėmis.


Šiame straipsnyje: pedofilija kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių