Pedofilijos skandalas: Vilniuje reikalauta A.Valantino galvos (papildyta)

Maždaug 50 žmonių prie Generalinės prokuratūros sostinėje reikalavo jos vadovo Algimanto Valantino galvos. Tokią audringą reakciją sukėlė žinios apie sušvelnintus kaltinimus Andriui Ūsui, vieninteliam įtariamajam Kauno pedofilijos byloje.

Prokurorams - skalbimo milteliai

Piketo dalyviai prokurorams atnešė dovanų - skalbimo miltelių. Su jais siūlyta išsiplauti mundurus, „išteptus sysalais ir kremais“.

Protestuotojai reikalavo A.Valantino atsakomybės. Tiksliau - jo atsistatydinimo. Skambėjo trys pagrindiniai šūkiai: „Pedofilams ne!“, „Gėda!“ ir „Valantiną lauk!“.

Savo pasipiktinimą išreikšti susirinkę žmonės sunkiai tramdė emocijas. Nedidelėje minioje skambėjo ir keiksmai.

„Ūsas pedofilas, Ūsas pedofilas, Ūsas pedofilas, tegul dabar Ūsas mane paduoda į teismą už šmeižtą“, - prieš kameras sakė vienas aktyviausių protesto dalyvių.

Pranašauja smurto protrūkį

Protestuotojai teigė manantys, jos toks prokurorų elgesys, kai pedofilijos byloje telieka vienas įtariamasis, o ir jam pareiškiami bene švelniausi kaltinimai, neliks be atsako.

Susirinkusieji vienbalsiai teigė, kad po tokių prokurorų sprendimų gali atsirasti ir daugiau žmonių, kurie imsis teisingumą vykdyti savo rankomis.

„Aš galvoju, kad po tokio verdikto, to, kas dabar įvyko, daug kas pagalvoja, kad gali sekti žmogžudysčių seka“, - teigė mergina, laikiusi plakatą su užrašu „Žemėj Lietuvos sysalai žaliuos“.

Ką dengia prokurorai?

„Kaip čia gali būti tiktai tvirkinimas, jeigu, iš mergaitės pasakojimų sprendžiant, tai buvo baisus, žiaurus prievartavimas?! - A.Ūsui pareikštais įtarimais piktinosi viena piketo dalyvė. - Ir Lietuvoje neatsiranda, kas apgintų mažą mergytę. Ir kiek vaikų nuskriausta! Kiek jais pasismagino mūsų vadinamasis elitas, kaip dabar aiškėja, kiek? Kiek iš užsienio čia atvažiuoja smagintis? Nebegalima jau tylėti!“

Piketuotojai įsitikinę, kad A.Valantinas apgavo Prezidentę Dalią Grybauskaitę, informuodamas apie bylos perdavimą teismui, tačiau nepranešdamas, kad A.Ūsui pareikšti tokie kaltinimai, kad įtariamasis gali atsipirkti poros tūkstančių litų bauda.

Tiesa, kliuvo ir šalies vadovei. „Prezidentė susipainiojo savo rokiruotėse. Pirma - nuimti Ušacką, paskui tą, paskui - tą, gal ateis ir Valantino eilė. Bet tegul paskaito internetą, tegul pažiūri, ką žmonės mano. Tai nusivylimas ne tik Valantinu. Jam - tik panieka. Čia yra nusivylimas valstybe“, - emocijų netramdė pašnekovė.

Sušvelninti kaltinimai A.Ūsui žmonėms kelia įtarimų, kad prokurorai dangsto kur kas aukštesnius asmenis. „Ką dengia prokuratūra? Juk ne Ūsą gelbsti. Ką dengia?! Kas ūso Orgijose kartu su juo dalyvaudavo?!“, - neatsakytus klausimus vardijo renginio dalyviai.

A.Matulevičiau teorija

Į renginį atėjo tik vienas politikas - buvęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Algimantas Matulevičius, nesėkmingai mėginęs grįžti į parlamentą pakartotinių rinkimų metu. Jis susirinkusiesiems išdėstė savo teoriją ir netgi sugebėjo susieti pedofilijos skandalą su saugumo karininko Vytauto Pociūno žūtimi.

„Visi tarpusavy surišti, visi iš valstybininkų klano. Mano knygoje yra parašyta: V.Pociūno buvo užklausta, kas juos visus riša, o jis pasakė: „žydrumas ir kagėbizmas“. O Ūsas, kiek turiu informacijos, buvo surištas su mūsų tom tarnybom“, - sakė politikas.

Tačiau kokios tarnybos, jo manymu, slepiasi už A.Ūso, buvęs Seimo narys neatskleidė. „Aš žinau daugiau, negu galiu sakyti“, - teisinosi A.Matulevičius.


Šiame straipsnyje: Kedyspedofilijos skandalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių