P.Cvirkos paminklą Vilniuje „puošia“ balandžiai

Jau seniai niekas prie rašytojo Petro Cvirkos paminklo Vilniuje nepadeda gėlių. Tačiau metai iš metų jį savo išmatomis "puošia" balandžiai.

Nekviesti sparnuočiai aplinkui paminklą suka ratus, bet tai dar pusė bėdos. Balandžiai nutupia paminklą: vieni klasikui ant galvos, kiti – ant pečių. Po tokių ilgų "susirinkimų" ant paminklo lieka jų išmatų.

Tokį vaizdą ne kartą teko matyti – jis bado akis praeiviams ir miesto svečiams. Kas ir kaip dažnai turėtų plauti miesto paminklus?

Tai, kad ant "Cukrinių avinėlių" autoriaus paminklo galvos kakoja balandžiai, panoro paneigti Vilniaus savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Mikalauskienė: "Paminklas neapkakotas. Jis yra žalvarinis, o kai žalvaris reaguoja su deguonimi, lieka tokie žalsvi dryžiai su baltu atspalviu."

Pašnekovė tikino, kad Vilniaus paminklai nuvalomi kiekvieną pavasarį, balandžio mėnesį, o paskui – pagal poreikį. Jeigu apteršti, tai ir nuplaunami. Esą, balandžių išmatas netgi lietus nuplauna, o žalvario dryžiai taip ir lieka su baltu atspalviu.

Paminklus plauna ta įmonė, kuri prižiūri konkrečią miesto teritoriją. Pavyzdžiui, centrinę miesto dalį, kurioje ir stovi P.Cvirkos paminklas, nuo birželio mėnesio prižiūri "Grinda".

"Tie patys tvarkytojai ravi skverus, juose sodina gėles, prižiūri šiukšlių dėžes, plauna paminklus. Turime didžiulę problemą su tais skverais. Trinkelių danga juose labai sena, todėl pro ją greitai stiebiasi žolė. Tačiau duotas nurodymas artimiausiu metu išravėti visus miesto šaligatvius", – kalbėjo I.Mikalauskienė.


Šiame straipsnyje: Cvirkapaminklas

NAUJAUSI KOMENTARAI

levitra sans ordonnance

levitra sans ordonnance portretas
el culpable acecha en el seno de la
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių