P.Bingelis: per trejus metus A.Kupčinskas nesustiprėjo

„Drįstu pasakyti, kad per tuos metus A.Kupčinskas nesustiprėjo. O mes neieškome naujų, energingų lyderių“, - be užuolankų Kauno konservatoriams pareiškė Kauno valstybinio choro vadovas Petras Bingelis.

Ketvirtadienio vakarą Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų Kauno sueigos delegatai iš 6 kandidatų rinko lyderį, kuris vestų partiją į kitąmet vyksiančius savivaldos rinkimus. Nors daugelis jau iš anksto prognozavo sėkmę dabartiniam Kauno merui Andriui Kupčinskui, pastarajam teko išklausyti ir kritikos.

Partijai nepriklausantis, bet ją remiantis P.Bingelis konferencijos metu įvardijo, jo manymu, didžiausią konservatorių problemą. Anot jo, prieš trejus metus leisti į tokį svarbų Kauno miesto mero postą tokį jauną vyrą buvo per daug anksti, nes lyderis, eidamas į tokias pareigas turi turėti kokios nors patirties.

„Didžiausia problema - lyderio nebuvimas. Šeši kandidatai į pirmąją vietą rodo ne tik demokratiją partijoje, bet ir tai, kad neturime aiškaus lyderio“, - teigė į pirmąją vietą sąraše taip pat kandidatavęs P.Bingelis.

Anot jo, partijoje trūksta vienybės, todėl reikalingas lyderis, kuris visus suburtų ir apsaugotų partiją nuo skilimo. „Tikras lyderis - tas, kuris gali suburti į komandą tikrus profesionalus, nebūtinai partinius. Tik tada judėsime į priekį“, - savo receptą pateikė P.Bingelis.

A.Kupčinskas su tokiais priekaištais nenorėjo sutikti. „Nepasidaviau interesų grupėms ne tik išorėje, bet ir partijos viduje, todėl kai kas ir yra manimi nepatenkinti“, - pareiškė A.Kupčinskas.

Į „Girstučio“ kultūros rūmų salę susirinkę delegatai savo prielankumą šiam kandidatui stengėsi parodyti plojimais.

„Klaidos, kurias mums bando pripinti, yra ne mūsų. Dėl to, kad esame moralūs, mus ir puola“, - taip Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų Kauno skyriaus sueigos konferencijoje kalbėjo A.Kupčinskas.

D.Varnas, išdrįsęs viešai pakritikuoti dabartinį merą, sulaukė nemažai kandžių žodžių tiek iš salėje sėdinčių partijos kolegų, tiek iš konferenciją vedusių A.Kupčinsko bendražygių Marijaus Pancerio bei Editos Gudišauskienės.

Kitas lyderis P.Lukševičius kaip vieną esminių problemų įvardijo platesnio požiūrio į miesto reiklaus nebuvimą. „Miestas yra daugiau nei gatvė ir kanalizacija. Mes nenubrėžiame perspektyvinio Kauno vektoriaus, koks turi būti miestas. Mažoji politika svarbu, bet gerokai svarbiau strategija ir ekonominė plėtra“, - savo poziciją dėstė versle dirbantis P.Lukševičius.

A.Kupčinskas prieštaravo ir šiai nuomonei teigdamas, kad Kaunas turi būti akademinis miestas, logistikos ir aukštųjų technologijų centras.

Kalbant apie socialines miesto problemas R.Kaminskas pasiūlė palengvinti gydytojų darbą atkuriant išblaivinimo įstaigą. V.Bancevičius siūlė iš esmės keisti socialinės sritį. „Dabar yra 35 rūšys pašalpų. Valstybės ekonomika nepajėgi pavežti tokį krūvį, o mes ugdome išlaikytinių kartą“, - įsitikinęs V.Bancevičius.

Po slapto balsavimo paaiškėjo, kad konservatoriai lyderio keisti nenusiteikę. A.Kupčinskas surinko 277 balsus, V.Bancevičius 25, P.Lukševičius - 24, D.Varnas - 18, P.Bingelis - 16 R.Kaminskas - 6. Iš viso balsavime dalyvavo 371 delegatas. 5 balsavimo biuleteniai pripažinti negaliojančiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių